Kennisgeving besluit vergunning Wet beheer rijkswaterstaatswerken RWS-2023/47751

Logo Rijkswaterstaat

Besluit voor uitbreiding van een elektrisch laadpunt op verzorgingsplaats Lemsterhop langs Rijksweg 6 (A6) in de gemeente Noordoostpolder.

 

De minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht kennis van het voornemen om positief te beschikken op de aanvraag van Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. om een vergunning op grond van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken (WBR).

 

De aanvraag heeft betrekking op het wijzigen van de vergunning van 17 mei 1995, met kenmerk 95WVL409 door het uitbreiden van een elektrisch laadpunt voor elek-trische motorvoertuigen op verzorgingsplaats Lemsterhop naast de Rijksweg 6 (A6) bij km 293,3n (Li) in de gemeente Noordoostpolder. De aanvraag betreft een uit-breiding van het nog niet gerealiseerde elektrisch laadpunt met zes extra laadplek-ken voor elektrisch snelladen, met bijbehorende werken. Hiermee ontstaan in totaal maximaal acht laadplekken.

 

De ontwerpvergunning heeft van 20 juli 2023 tot en met 31 augustus 2023 ter inzage gelegen. In deze periode is één zienswijzen ontvangen. Het besluit is ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp.

 

Waar en wanneer liggen de stukken ter inzage?

De vergunning, alsmede de ter zake zijnde stukken zijn van 29 november 2023 tot 10 januari 2024 in te zien via het Rijkswaterstaat Publicatie Platform: https://open.rws.nl/ter-inzage/.

 

Ook liggen deze stukken tijdens kantooruren, op afspraak, ter inzage op het volgende adres:

• het kantoor van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, Zuiderwagenplein 2 te Lelystad.

 

De vergunning wordt u op verzoek digitaal of per post toegezonden.

 

Beroep

Tegen bovengenoemde besluit kan binnen de bovengenoemde termijn beroep, bij de rechtbank in het rechtsgebied waar zij wonen of gevestigd zijn, worden ingesteld door:

• Belanghebbenden.

 

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van de beschikking, waarop het verzoek is gericht, in ieder geval de vermelding van het bestuursorgaan dat de beschikking heeft afge-geven en zo mogelijk datum en kenmerk van de beschikking;

d. de gronden van het beroep.

 

Indiening van het beroep kan ook via de site http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

 

Indien het beroep in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling van het beroep noodzakelijk is, dient de indiener zorg te dragen voor een vertaling.

 

Crisis- en Herstelwet

Op dit besluit is Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift de beroepsgronden gericht tegen het besluit moet opnemen. Er mag dus geen pro forma beroep worden ingesteld. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien de beroepsgronden niet binnen de beroepstermijn van zes weken zijn ingediend. Na afloop van de beroepstermijn kunnen beroepsgronden niet meer worden aangevuld.

 

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met de heer Pabbruwee van Rijkswaterstaat Midden Nederland, telefoonnummer 06 10 928 948.

 

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

namens deze,

waarnemend hoofd van de afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat Midden-Nederland

mevr. mr. M. Witte

 

Naar boven