Besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 21 november 2023, nr. 2023-0000561831, tot intrekking van de Beleidsregels toezichtkader uitvoering Wet Kinderopvang

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 1.64 van de Wet kinderopvang;

Besluit:

ARTIKEL I

De Beleidsregels toezichtkader uitvoering Wet Kinderopvang worden ingetrokken.

ARTIKEL II

Deze beleidsregel treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin hij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2023.

Deze beleidsregel zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, C.E.G. van Gennip

TOELICHTING

Met deze beleidsregel worden de Beleidsregels toezichtkader uitvoering Wet Kinderopvang ingetrokken.

Sinds 1 januari 2023 geldt een nieuw interbestuurlijk toezichtkader voor het toezicht op de gemeentelijke taken die zijn opgenomen in de Wet kinderopvang, de Wet op het primair onderwijs en de Wet voortgezet onderwijs 2020. Het goedkeuringsbesluit en het nieuwe toezichtkader zijn op 3 november 2022 gepubliceerd in de Staatscourant.1 De oude Beleidsregels toezichtkader uitvoering Wet Kinderopvang waren per abuis nog van kracht en worden met deze beleidsregel ingetrokken. Om duidelijkheid te scheppen over welk toezichtkader in 2023 gold, wordt aan deze beleidsregel terugwerkende kracht verleend tot en met 1 januari 2023, het moment waarop het nieuwe toezichtkader in werking trad.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, C.E.G. van Gennip

Naar boven