Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 17 november 2023, nr. HO&S/1432235, houdende wijziging van de Regeling verwantschapstabel educatieve minor en educatieve module in verband met de wijziging van de tabel Verwante opleidingen educatieve minor en educatieve module

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 7.12, derde lid, van de Wet voortgezet onderwijs 2020;

Besluit:

ARTIKEL I. WIJZIGING REGELING VERWANTSCHAPSTABEL EDUCATIEVE MINOR EN EDUCATIEVE MODULE

De bijlage bij de Regeling verwantschapstabel educatieve minor en module wordt als volgt gewijzigd:

1. In de rij ‘Human Geography and Planning’ wordt ‘Aardrijkskunde’ vervangen door ‘Leraar Aardrijkskunde’.

2. In de rij ‘Informatiekunde’ wordt ‘Universiteit van Amsterdam en Universiteit Utrecht’ vervangen door ‘Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit van Amsterdam en Universiteit Utrecht’.

3. De derde rij ‘Kunstmatige Intelligentie’ vervalt.

4. In de derde rij ‘Technical Computer Science’ wordt ‘Informatica’ vervangen door ‘Leraar Informatica’.

5. De eerste rij ‘Technische Informatica’ komt te luiden:

Technische Informatica

56964

Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven en Universiteit Twente

Leraar Informatica

ARTIKEL II. INWERKINGTREDING

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 september 2023.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, R.H. Dijkgraaf

TOELICHTING

Met de laatste wijziging van de regeling (Stcrt. 2023, 25588) zijn er abusievelijk twee bacheloropleidingen weggevallen uit de tabel in de bijlage bij de regeling. Daarnaast staan er enkele onvolkomenheden in de tabel naar aanleiding van deze laatste wijziging.

Met onderhavige wijziging worden de weggevallen bacheloropleidingen weer ingevoegd in de tabel en de overige onvolkomenheden hersteld.

Het gaat om de volgende wijzigingen:

  • De volgende bacheloropleidingen worden weer ingevoegd in de tabel:

    • o Informatiekunde, met de CROHO-code 56842, aan de Rijksuniversiteit Groningen met de bevoegdheid Informatica, en;

    • o Technische Informatica, met de CROHO-code 56964, aan de Technische Universiteit Delft en de Technische Universiteit Eindhoven met de bevoegdheid Informatica.

  • Op drie plekken in de tabel wordt het woord ‘Leraar’ ingevoegd voor de naam van het vak waarvoor een bevoegdheid wordt verkregen.

  • Er komt een rij te vervallen, omdat deze bacheloropleiding (Kunstmatige Intelligentie) in combinatie met de bevoegdheid Wiskunde nu tweemaal is opgenomen in de tabel. Een keer met de juiste CROHO-code, en een keer met de onjuiste CROHO-code. De rij met de onjuiste CROHO-code komt te vervallen, omdat er nooit een verwantschap heeft bestaan tussen de bevoegdheid Wiskunde en de bacheloropleiding Kunstmatige Intelligentie met de CROHO-code 56943.

Deze wijziging werkt terug tot en met 1 september 2023. Voorzien wordt in terugwerkende kracht, omdat dit gelet op de doelgroep of de jaarindeling, aanmerkelijke ongewenste private of publieke nadelen voorkomt. Hiermee wordt de situatie zoals die per 1 september 2023 had moeten gelden hersteld. (Aspirant-)studenten weten hiermee bij aanvang van de minor of module of zij bij afronding daarvan ook daadwerkelijk de bevoegdheid zoals in de tabel weergegeven zullen verwerven.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, R.H. Dijkgraaf

Naar boven