Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning inrichting Schoonebeek WKC/OBI, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Op 25 oktober 2023 heeft Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. te Assen, een aanvraag ingediend om een vergunning voor de activiteiten bouwen en het milieuneutraal veranderen ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor de inrichting Schoonebeek WKC/OBI, gelegen aan de Beekweg 33 te Schoonebeek, gelegen in de gemeente Emmen, op de percelen, kadastraal bekend C 4727 en C 559 in de kadastrale gemeente Schoonebeek. De aanvraag heeft aanvraagnummer 8150005 en heeft het interne zaaknummer V-55192.

De vergunningsaanvraag betreft voor de activiteit “Bouwen” de realisatie van een scheidingsinstallatie met actief koolfilters. In het verlengde hiervan is ook de activiteit “Milieuneutraal veranderen” aangevraagd. Dit houdt in dat de wijziging niet leidt tot andere of grotere nadelige effecten op het milieu dan volgens de geldende omgevingsvergunning is toegestaan.

Voor het behandelen van de aanvraag geldt de reguliere voorbereidingsprocedure van 8 weken (artikel 3.7, Wabo), waarbinnen een besluit wordt genomen. Vervolgens wordt een kennisgeving van het besluit gepubliceerd en kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen het besluit.

Voor inlichtingen over de aanvraag kunt u terecht bij:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Directie Transitie Diepe Ondergrond

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

mijnbouwvergunningen@minezk.nl

Naar boven