Regeling van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 13 november 2023, nr. WJZ/38150593, houdende wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2019 in verband met inpassing van het organisatieonderdeel Eigenaarsadvisering en enkele technische aanpassingen

De Minister van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op afdeling 10.1.1. van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2019 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1, onderdeel d, subonderdeel 17 wordt ’17°. de algemeen directeur van de Dienst Nationaal Coördinator Groningen’ vervangen door 18°. de algemeen directeur van de Dienst Nationaal Coördinator Groningen.

B

In artikel 5, eerste lid, onderdeel n, vervalt, onder vervanging van de puntkomma aan het slot van artikel 5, eerste lid, onderdeel m, door een punt.

C

1. In artikel 6, eerste lid, wordt onder verlettering van de onderdelen h tot en met s tot i tot en met t, een onderdeel ingevoegd, luidende:

  • h. het uitoefenen van bevoegdheden namens de Staat der Nederlanden in zijn hoedanigheid van aandeelhouder of die voortvloeien uit de zeggenschap over rechtspersonen;

2. In artikel 6, tweede lid, aanhef wordt ‘onderdeel h’ vervangen door onderdeel i.

D

Na artikel 19 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 19a

De plaatsvervangend secretaris-generaal kan aan het hoofd of medewerkers van de afdeling Eigenaarsadvisering ondermandaat en machtiging verlenen voor aangelegenheden als bedoeld in artikel 6, eerste lid, onderdeel h.

E

Het opschrift ‘§9. Instructies aan niet-ondergeschikten’ komt te luiden: §9. Instructies.

F

De Bijlage Organisatie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat wordt als volgt gewijzigd:

1. Aan paragraaf XI wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 4. De afdeling Eigenaarsadvisering is bij de uitoefening van de volgende taken uitsluitend verantwoording verschuldigd aan de secretaris-generaal en de plaatsvervangend secretaris-generaal:

    • a. het ondersteunen bij het uitoefenen van bevoegdheden namens de Staat der Nederlanden in zijn hoedanigheid van aandeelhouder in een vennootschap;

    • b. het ondersteunen bij het invulling geven aan de eigenaarsrol richting de organisaties, genoemd in artikel 6, eerste lid, onderdeel i.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 maart 2023.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 13 november 2023

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, M.A.M. Adriaansens

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

Naar boven