KENNISGEVING ONTWERPPROJECTPLAN WATERWET EN BESLISSING M.E.R-BEOORDELINGSNOTITIE WIJZIGING BAGGERREFERENTIEVLAKKEN NEDERRIJN-LEK en IJSSEL

Logo Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft het voornemen om het projectplan Wijziging baggerreferentievlakken en vaargeulovergangen havens en invaarten op de Nederrijn-Lek en IJssel.

Het ontwerpprojectplan behelst het baggeren van de Nederrijn-Lek en IJssel zodat wordt voldaan aan het Baggerreferentievlak 2021 (BRV2021). De beslissing m.e.r.-beoordelingsnotitie behoort bij het projectplan.

Het projectplan op grond van artikel 5.4, lid 1 van de Waterwet is genoemd in de bijlage bij artikel 1.1. van de Crisis- en herstelwet, zodat de bepalingen in hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet hierop van toepassing zijn.

Beslissing m.e.r.-beoordelingsnotitie

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft bij besluit van 7 november 2023, nr. RWS-2023/45296 besloten dat voor de activiteit ‘wijziging baggerreferentievlakken en vaargeulovergangen havens en invaarten op de Nederrijn-Lek en IJssel’ geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, omdat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu te verwachten zijn.

Terinzagelegging

Het ontwerpprojectplan en de beslissing m.e.r.-beoordelingsnotitie met bijbehorende stukken liggen van 17 november 2023 tot en met 29 december 2023 ter inzage bij Rijkswaterstaat Oost-Nederland Eusebiusbuitensingel 66, Arnhem. U kunt contact opnemen met afdeling Vergunningverlening via het e-mailadres on-vergunningen@rws.nl om de stukken fysiek in te zien. Daarnaast kunt u de stukken digitaal opvragen via e-mailadres ON-Vergunningen@rws.nl, onder vermelding van zaaknummer RWSZ2023-00014345.

Het ontwerpprojectplan en de (beslissing) m.e.r.-beoordelingsnotitie zijn ook digitaal beschikbaar op het Rijkswaterstaat publicatie platform via de website: https://open.rws.nl/ter-inzage/vergunningen.

Zienswijzen

Gedurende de periode dat het ontwerpprojectplan ter inzage ligt kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpprojectplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de minister van Infrastructuur en Waterstaat, ter attentie van Rijkswaterstaat Oost-Nederland, projectteam ON A Vaarwegen Postbus 2232, 3500 GE UTRECHT of per email gericht aan pcvwp2@rws.nl. Ingediende zienswijzen worden met het uiteindelijke besluit en de bijbehorende stukken ter inzage gelegd.

Tegen de beslissing m.e.r.-beoordelingsnotitie staat geen rechtstreeks bezwaar en beroep open, tenzij belanghebbenden hierdoor los van de voor te bereiden besluiten rechtstreeks in hun belang worden getroffen.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken kunt u contact

opnemen met de afdeling Vergunningverlening van Rijkswaterstaat Oost Nederland, telefoon 06-15952831 of email ON-Vergunningen@rws.nl.

 

Arnhem, 16 november 2023

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

Namens deze:

de directeur Netwerk Ontwikkeling Rijkswaterstaat Oost-Nederland, R. Heijnen

Naar boven