Kennisgeving besluit vergunning Wet beheer rijkswaterstaatswerken RWS-2023/45202 I

Logo Rijkswaterstaat

De minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft, ingevolge afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van het verlenen van een besluit op basis van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken onder zaaknummer RWSZ2022-00005184 met kenmerk RWS-2023/45202 I, waarbij een vergunning is verleend aan BP Europe SE, D'Arcyweg 76, 3198 NA te Europoort Rotterdam voor het realiseren, behouden en onderhouden van een elektrisch laadpunt als aanvullende voorziening, bestaande uit twee (2) laadeilanden met elk een (1) laadpaal op bestaande parkeerplaatsen en bijbehorende werken, bestaande uit het aanleggen van elektriciteitskabels en het plaatsen van een Flexible Fast Charging System op verzorgingsplaats Ridderkerk naast de rijksweg A15 nabij hmp. 72,1 rechts, in de gemeente Ridderkerk.

 

De ontwerpvergunning heeft van 9 december 2022 tot en met 20 januari 2023 ter inzage gelegen. Naar aanleiding van de ontwerpvergunning is één zienswijze naar voren gebracht. Het besluit is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbesluit.

 

Terinzagelegging

De beschikking, alsmede de ter zake zijnde stukken zijn van 16-11-2023 tot 28-12-2023 in te zien via het Rijkswaterstaat Publicatie Platform: https://open.rws.nl/ter-inzage/. Ook liggen deze stukken tijdens kantooruren en met afspraak ter inzage op het volgende adres:

Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid: Laan op Zuid 45, 3072 DB Rotterdam.

De beschikking wordt u op verzoek digitaal of per post toegezonden.

 

Inlichtingen

Voor vragen over dit besluit, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Service Center Vergunningen Rijkswaterstaat, Postbus 4142, 6202 PA Maastricht. E-mail: omgevingsloket@rws.nl. Telefonisch (tijdens kantooruren): 088 797 430 00.

 

Rechtsbescherming

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunnen belanghebbenden, die een zienswijze hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking, van 16-11-2023 tot 28-12-2023 beroep instellen bij de rechtbank waar zij wonen of gevestigd zijn. Dit geldt ook voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking hebben ingediend.

 

Waar moet een beroepschrift aan voldoen?

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en ten minste het volgende bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

d. een opgave van redenen waarom men zich niet met het besluit kan verenigen;

e. zo mogelijk een afschrift van het besluit waartegen het beroep zich richt.

 

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift de beroepsgronden gericht tegen het besluit moet opnemen. Er mag dus geen pro forma beroep worden ingesteld. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien de beroepsgronden niet binnen de beroepstermijn van zes weken zijn ingediend. Na afloop van de beroepstermijn kunnen beroepsgronden niet meer worden aangevuld.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Gelijktijdig met of na het indienen van het beroepschrift kunnen belanghebbenden, bij een spoedeisend belang, een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarin de woonplaats is gelegen van degene die beroep instelt.

 

Wat zijn de kosten?

Zowel in verband met de behandeling van het beroep als in verband met het verzoek om voorlopige voorziening worden griffierechten geheven. Over de hoogte daarvan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit moet betalen krijgt u na het indienen van beroep c.q. het verzoek om voorlopige voorziening bericht van de rechtbank.

 

Naar boven