Besluit van de Staatssecretaris van Financiën – Toeslagen en Douane van 17 januari 2023 (2023-8796) houdende wijziging van het Besluit oudercommissie in verband met de benoeming van een nieuwe voorzitter van de Oudercommissie (Wijzigingsbesluit Besluit oudercommissie 2023)

De Staatssecretaris van Financiën – Toeslagen en Douane,

Gelet op artikel 2 van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies;

Gelet op artikel 4 van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies;

Gelet op artikel 4, eerste en derde lid, van het Besluit van de secretaris-generaal van het Ministerie van Financiën houdende de instelling van het tijdelijke programmadirectoraat-generaal Herstel en het verlenen van mandaat, volmacht en machtiging aan de directeuren-generaal van het tijdelijke programmadirectoraat-generaal Herstel;

Gelet op artikel 5, derde en vierde lid, van de Instellingsregeling Oudercommissie Kinderopvangtoeslag;

Besluit:

ARTIKEL I

A

Onderdeel 2 van het Besluit oudercommissie wordt als volgt gewijzigd:

In onderdeel a wordt ‘21 september 2022’ vervangen door ‘15 januari 2023’ en wordt ‘M. Grauss’ vervangen door ‘C.P. (Tof) Thissen’.

B

Onderdeel 3 van het Besluit oudercommissie komt te luiden:

Aan de voorzitter wordt een vaste vergoeding per maand toegekend, waarbij de salarisschaal wordt vastgesteld op schaal 18, trede 10, van de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst die is gesloten voor de ambtenaren die krachtens een arbeidsovereenkomst met de Staat werkzaam zijn en de arbeidsduurfactor op 8/36.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 15 januari 2023. Indien de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 15 januari 2023, treedt het in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, en werkt het terug tot en met 15 januari 2023.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift aan betrokkenen en de Oudercommissie worden gezonden.

de Staatssecretaris van Financiën – Toeslagen en Douane, namens deze, de directeur-generaal Ketenregie C.H.L.M. van de Louw

TOELICHTING

Op eigen verzoek van de heer M. Grauss wordt hem met ingang van 15 januari 2023 (eervol) ontslag verleend als voorzitter van de Oudercommissie. Hij wordt per diezelfde datum vervangen door de heer C.P Thissen. De in onderdeel 3 (nieuw) genoemde arbeidsduurfactor van 8/36 is gebaseerd op de navolgende redenen:

  • De nieuwe voorzitter zal zich concentreren op het voorzitten van vergaderingen en het vormen van een brugfunctie tussen overheid en ouders.

  • Deze taken vragen van de voorzitter naar verwachting 8 uur per week. De voorzitter werkt nauw samen met de secretaris en coördinator om deze taken binnen de aanstelling te vervullen.

de Staatssecretaris van Financiën – Toeslagen en Douane, namens deze, de directeur-generaal Ketenregie C.H.L.M. van de Louw

Naar boven