Besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 27 oktober 2023, nr. 2023-0000520955, tot aanwijzing van de instelling voor de melding van beroepsziekten.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 9, derde lid, van de Arbeidsomstandighedenwet en op artikel 1.11 van de Arbeidsomstandighedenregeling;

Besluit:

Artikel 1. Begripsbepaling

In dit besluit wordt verstaan onder:

minister:

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid;

NCvB:

Nederlands Centrum voor Beroepsziekten van het Amsterdam UMC te Amsterdam;

Verordening (EG) nr. 1338/2008:

Verordening (EG) nr. 1338/2008 van het Europees Parlement en de Raad van 16 december 2008 betreffende communautaire statistieken over de volksgezondheid en de gezondheid en veiligheid op het werk (PbEU 2008, L 354).

Artikel 2. Aanwijzing

Het NCvB wordt voor de periode van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2027 aangewezen als de instelling waar arbodiensten en bedrijfsartsen melding doen van een bij een werknemer aangetoonde beroepsziekte.

Artikel 3. Taken en activiteiten

  • 1. Het NCvB is belast met:

    • a. de registratie van en het rapporteren over beroepsziekten, onder meer door:

      • 1°. het beheer, onderhoud en ontwikkelen van registratiesystemen en peilstations waarin de gegevens over beroepsziekten, genoemd in artikel 1.11 van de Arbeidsomstandighedenregeling, worden verwerkt;

      • 2°. het verwerken, beoordelen en analyseren van meldingen van beroepsziekten;

      • 3°. het signaleren en monitoren van nieuwe risico’s in relatie tot beroepsziekten;

      • 4°. het rapporteren over de incidentie van beroepsziekten in Nederland aan de minister en de Europese Commissie (Eurostat) op grond van Verordening (EG) nr. 1338/2008;

      • 5°. het onderhouden van intensief contact met meldingsplichtigen over het (verbeteren van het) melden van beroepsziekten;

    • b. het ontsluiten van kennis over beroepsziekten, onder meer door:

      • 1°. het ontwikkelen en onderhouden van registratierichtlijnen op basis van wetenschappelijke literatuur en ervaringen uit de praktijk;

      • 2°. het beheer, onderhoud en ontwikkelen van een website en helpdesk, het uitbrengen van nieuwsbrieven en publicaties en het houden van lezingen;

      • 3°. het zo mogelijk onderzoeken, benutten en verwerken van overige kennis en registratiegegevens over beroepsziekten die beschikbaar zijn op nationaal en internationaal terrein; en

      • 4°. het ondersteunen bij beleidsprogramma’s, kennis- en beleidsmatige vragen en het deelnemen aan platforms en werkgroepen op het terrein van het monitoren en signaleren van beroepsziekten.

  • 2. De vorm van de rapportages, bedoeld in het eerste lid, onder a, subonderdeel 4°, en de periodiciteit worden in overleg met de minister bepaald. Het NCvB draagt er zorg voor dat gegevens en rapportages op zodanige wijze worden gepresenteerd dat geen enkele relatie kan worden gelegd naar individuele werknemers en werkgevers.

Artikel 4. Werkwijze en vergoeding

De minister en het NCvB leggen de afspraken en verplichtingen over de samenwerking en uitoefening van de taken jaarlijks vast met inachtneming van artikel 1.12 van de Arbeidsomstandighedenregeling.

Artikel 5. Procedure nieuwe aanwijzing

De minister maakt uiterlijk 31 december 2026 schriftelijk aan het NCvB kenbaar of het NCvB voor de periode vanaf 1 januari 2028 opnieuw wordt aangewezen.

Artikel 6. Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2024.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, C.E.G. van Gennip

Bezwaarclausule

Dit is een besluit in de zin van artikel 1:3, tweede lid, van de Awb. Overeenkomstig de Awb kan tegen dit besluit schriftelijk bezwaar worden gemaakt door degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit betrokken is. Daartoe moet binnen zes weken na de dag van verzending van dit besluit een bezwaarschrift worden ingediend bij de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, t.a.v. de Directie Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische Aangelegenheden, Bureau Ondersteuning, Team 1, Postbus 90801, 2509 LV ’s-Gravenhage (fax +31(0)70 3335116). Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van dit besluit alsmede de reden(en) waarom het besluit niet juist wordt gevonden. Het bezwaarschrift dient in de Nederlandse taal te zijn gesteld.

Een bezwaarschrift kan ook per e-mail worden ingediend. Dan moet het bezwaarschrift in pdf-formaat als bijlage in de e-mail worden verzonden. Deze bijlage moet een ingescande “natte” handtekening bevatten. Hiermee wordt bedoeld dat het bezwaarschrift met de hand moet worden ondertekend, voordat het wordt ingescand en opgeslagen in pdf-formaat (bij voorkeur met tekstherkenning). Deze e-mail met bijlage kan gezonden worden naar:

wbja-bezwaren-bo-t1@minszw.nl

TOELICHTING

Met dit besluit wordt de aanwijzing van het NCvB als instelling waar beroepsziekten moeten worden gemeld voor de duur van vier jaar verlengd. Arbodiensten en bedrijfsartsen doen bij deze instelling melding van een bij een werknemer aangetoonde beroepsziekte. Het NCvB heeft in dat verband verschillende taken die in artikel 3 zijn beschreven.

Het besluit komt inhoudelijk overeen met het geldende besluit met de titel Besluit aanwijzen Nederlands Centrum voor Beroepsziekten als instelling ex art. 9, derde lid, Arbeidsomstandighedenwet 2022–2024. Het is uitsluitend wetstechnisch aangepast om het in overeenstemming te brengen met de Aanwijzingen voor de regelgeving.

De aanwijzing eindigt op 31 december 2027 maar het besluit zal bij een apart besluit worden ingetrokken zodra de verplichtingen voortvloeiende uit dit besluit over en weer zijn afgewikkeld.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, C.E.G. van Gennip

Naar boven