Kennisgeving besluit vaststellen maatwerkvoorschriften activiteitenbesluit milieubeheer Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V., Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat een besluit is genomen om maatwerk vast te stellen op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer.

Op 8 juni 2023 is een verzoek om het vaststellen van maatwerkvoorschriften ingevolge artikel 3.9, lid 2, van het Activiteitenbesluit milieubeheer (hierna Activiteitenbesluit) ontvangen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. te Assen.

De NAM vraagt om het vaststellen van een maatwerkvoorschrift voor een NOx-emissiegrenswaarde van 150 mg/Nm3 ten behoeve van een stookinstallatie voor de regeneratie van glycol. Het verzoek betreft het verhogen van de emissienorm van de bestaande stookinstallatie tot 31 december 2028. De stookinstallatie, genaamd A430 is gesitueerd binnen de inrichting Barendrecht, gelegen aan de Gent 3 te Barendrecht. Het verzoek is bij het Ministerie van Economische Zaken en klimaat geregistreerd onder nummer V-48193.

Binnen 6 weken nadat de beslissing is genomen, kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen dit besluit, op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK DEN HAAG

Voor vragen of inlichtingen kunt u een mail sturen naar mijnbouwvergunninge@minezk.nl onder vermelding van kenmerk V-48193.

Naar boven