Beleidsregel van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, van 31 oktober 2023, nr. IENW/BSK-2023/299521, tot intrekking van de Beleidsregel aanwijzing bijzondere bromfietsen

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat,

BESLUIT:

ARTIKEL I

De Beleidsregel aanwijzing bijzondere bromfietsen wordt ingetrokken met dien verstande dat de beleidsregel nog wel van toepassing blijft gedurende de overgangsperiode op aanwijzingen die verstrekt zijn voor 1 januari 2024.

ARTIKEL II

Deze beleidsregel treedt in werking op het tijdstip waarop artikel I, onderdelen C, E en P van de Wet van 26 oktober 2023, tot wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 en enige andere wetten in verband met het laten vervallen van de mogelijkheid tot het aanwijzen van bijzondere bromfietsen in hoofdstuk IIA van de Wegenverkeerswet 1994, het mogelijk maken van implementatie van het kader voor lichte elektrische voertuigen en enige andere wijzigingen (Stb. 2023, 377) in werking treedt.

Deze beleidsregel zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, M.G.J. Harbers

TOELICHTING

De Beleidsregel aanwijzing bijzondere bromfietsen wordt ingetrokken op het moment dat artikel I, onderdelen C, E en P van de Wet van 26 oktober 2023, tot wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 en enige andere wetten in verband met het laten vervallen van de mogelijkheid tot het aanwijzen van bijzondere bromfietsen in hoofdstuk IIA van de Wegenverkeerswet 1994, het mogelijk maken van implementatie van het kader voor lichte elektrische voertuigen en enige andere wijzigingen (Stb. 2023, 377) inwerkingtreden. Op dat moment kunnen er geen aanwijzingen meer afgegeven of gewijzigd worden. In de overgangsperiode blijft de beleidsregel nog wel van toepassing op de voor 1 januari 2024 verstrekte aanwijzingen die per 1 januari 2026 van rechtswege zullen vervallen. Zie de toelichting bij dat wetsvoorstel voor een nadere uitleg.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, M.G.J. Harbers

Naar boven