Regeling van de Minister voor Langdurige Zorg en Sport van 18 oktober 2023, kenmerk 3702460- 1054827-S, houdende wijziging van bijlage I bij de Subsidieregeling topsportwedstrijden en topsportevenementen inkomstenderving kaartverkoop COVID-19 in verband met het corrigeren van twee organisatoren

De Minister voor Langdurige Zorg en Sport,

Gelet op artikel 3 van de Kaderwet VWS-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

Bijlage I. Topsportwedstrijden (exclusief Betaald Voetbal) bij de Subsidieregeling topsportwedstrijden en topsportevenementen inkomstenderving kaartverkoop COVID-19 wordt als volgt gewijzigd:

1. Onder het onderdeel ‘Basketbal’’ worden, op chronologische volgorde, vier wedstrijden ingevoegd, te weten:

Datum

Wedstrijd

Organisator

Bedrag

20-11-2021

Lekdetec.nl VSE 1 – Martini Sparks VSE 1

Stichting Topbasketball Lingewaard

€ 694

22-1-2022

Lekdetec.nl VSE 1 – Jolly Jumpers VSE 1

Stichting Topbasketball Lingewaard

€ 694

5-2-2022

Lekdetec.nl VSE 1 – BC Triple ThreaT VSE 1

Stichting Topbasketball Lingewaard

€ 463

12-2-2022

Lekdetec.nl VSE 1 – Startportaal Binnenland VSE 1

Stichting Topbasketball Lingewaard

€ 463

2. Onder het onderdeel ‘Handbal’ wordt voor de thuiswedstrijden van handbalclub KEMBIT-LIONS de organisator ‘Sittardia’ vervangen door de organisator ‘Stichting Tophandbal Zuid-Limburg’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot 1 juni 2023.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Langdurige Zorg en Sport, C. Helder

TOELICHTING

Algemeen

Op grond van artikel 3, eerste lid, van de Subsidieregeling topsportwedstrijden en topsportevenementen inkomstenderving kaartverkoop COVID-19 (hierna: de Subsidieregeling) kan de organisator van een wedstrijd die heeft plaatsgevonden in de periode van 13 november 2021 tot en met 17 februari 2022 subsidie aanvragen, mits de organisator wordt genoemd in bijlage I (of III).

De gegevens van de wedstrijden zijn verzameld door de brancheorganisaties NOC*NSF (voor topsportwedstrijden, niet zijnde voetbal, bijlage I), KNVB (voor topsportwedstrijden, betaald voetbalorganisaties, bijlage II) en POS (voor topsportevenementen, bijlage III) en aangeleverd bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, directie Sport. Door miscommunicatie tussen NOC*NSF en de basketbalbond zijn de vier thuiswedstrijden van Lekdetec.nl die hebben plaatsgevonden in de periode van 13 november 2021 tot en met 17 februari 2022 ten onrechte niet opgenomen in bijlage I. Deze fout wordt met de onderhavige wijzigingsregeling gecorrigeerd, zodat de organisator alsnog een subsidieaanvraag kan indienen voor de vier thuiswedstrijden. De organisator van de vier thuiswedstrijden van Lekdetec.nl is Stichting Topbasketball Lingewaard.

Voor de vier thuiswedstrijden van handbalclub KEMBIT-LIONS die hebben plaatsgevonden in de periode van 13 november 2021 tot en met 17 februari 2022 is er een verkeerde organisator opgenomen in bijlage I. In bijlage I is voor de handbalclub KEMBIT-LIONS per abuis de organisatie Sittardia opgenomen als organisator van de wedstrijden. De daadwerkelijke organisator is Stichting Tophandbal Zuid-Limburg. De organisatie Sittardia is op de lijst van wedstrijden terecht gekomen omdat deze als vereniging de topsportlicentie heeft voor de handbalcompetitie, maar de Stichting Tophandbal Zuid-Limburg is de daadwerkelijke organisator. Met de onderhavige wijzigingsregeling wordt deze fout hersteld zodat de organisator Stichting Tophandbal Zuid-Limburg alsnog een subsidieaanvraag kan indienen voor de vier thuiswedstrijden.

Artikelsgewijs

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot 1 juni 2023. Dit is de datum waarop de Subsidieregeling in werking is getreden. Zodoende wordt de fout in de bijlage gecorrigeerd.

De Minister voor Langdurige Zorg en Sport, C. Helder

Naar boven