Kennisgeving besluit vergunning Waterwet (Wtw) zaaknummer Smurfit Kappa Parenco RWSZ2022-00013548, RWS-2023/41069

Logo Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft, ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht (uniforme openbare voorbereidingsprocedure) kennis van het positief te beschikken op de aanvraag om een vergunning als bedoeld in artikel 6.2, lid 1 onder a, en artikel 6.5, aanhef en onder a, van de Waterwet van Smurfit Kappa Parenco B.V. te Renkum. De aanvraag betreft het brengen van stoffen in en het onttrekken van water aan de rivier de Nederrijn.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten om bij beschikking van 9 oktober 2023, nummer RWSZ2022-00013548 een watervergunning te verlenen voor onbepaalde tiid.

Inhoudelijk is de watervergunning ongewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Terinzagelegging

De watervergunning met de overige stukken liggen gedurende 6 weken, vanaf 23 oktober 2023 tot en met 4 december 023 ter inzage bij:

• Rijkswaterstaat Oost-Nederland: Eusebiusbuitensingel 66, Arnhem. U kunt contact opnemen met afdeling Vergunningverlening via het e-mailadres on-vergunningen@rws.nl om de stukken fysiek in te zien. Daarnaast kunt u de stukken digitaal opvragen via e-mailadres ON-Vergunningen@rws.nl, onder vermelding van zaaknummer RWSZ2022-00013548.

• het gemeentehuis van de gemeente Renkum, Generaal Urquhartlaan 4 te Oosterbeek, na afspraak (telefoonnummer (026) 33 48 11).

De vergunning met bijbehorende stukken is ook beschikbaar op het Rijkswaterstaat publicatie platform via de website: https://open.rws.nl/ter-inzage/vergunningen

Beroep

Tegen de bovengenoemde besluiten kan gedurende voornoemde termijn beroep bij de rechtbank afdeling Bestuursrecht worden ingesteld. U kunt uw beroepschrift sturen naar de rechtbank in het gebied waar u woont. Het indienen van een beroepsschrift heeft geen schorsende werking. Indien tegen het besluit beroep is ingesteld en als onverwijlde spoed dat vereist kan de indiener van het beroep een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het beroepsschrift zijn woonplaats heeft of gevestigd is.

Van de indier van het beroepschrift /verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. Omtrent vragen over de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, dient u contact op te nemen met het secretariaat van de voornoemde rechtbank. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de genomende rechtbank via http://loket.rechtstraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningverlening van Rijkswaterstaat Oost Nederland, telefoon 06-15952831 of email ON-Vergunningen@rws.nl.

Arnhem, 9 oktober 2023

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

Namens deze,

Afdelingshoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Oost-Nederland,

Mevrouw mr. M. Witte

 

Naar boven