Kennisgeving Ontwerpbesluit vergunning Wet beheer rijkswaterstaatswerken RWS-2023/42070

Logo Rijkswaterstaat

Ontwerpbesluit voor uitbreiding van een elektrisch laadpunt op verzorgingsplaats De Slaag langs Rijksweg 1 (A1) in de gemeente Amersfoort.

 

De minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht kennis van het voornemen om positief te beschikken op de aanvraag van Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. om een vergunning op grond van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken (WBR).

 

De aanvraag heeft betrekking op het wijzigen van de vergunning van 18 januari 1972, met kenmerk RVW 5127 door het uitbreiden van een elektrisch laadpunt voor elektrische motorvoertuigen op verzorgingsplaats De Slaag naast de Rijksweg 1 (A1) bij km 37,1m (Re) in de gemeente Amersfoort. De aanvraag betreft een uit-breiding van het gerealiseerde elektrisch laadpunt met twee extra laadplekken voor elektrisch snelladen, met bijbehorende werken. Hiermee ontstaan in totaal maxi-maal vier laadplekken.

 

Waar en wanneer liggen de stukken ter inzage?

Het ontwerpbesluit met de daarbij behorende stukken, ligt vanaf 18 oktober 2023 zes weken ter inzage bij:

• het kantoor van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, Griffioenlaan 2 te Utrecht.

 

Tevens zijn de stukken in te zien via het Rijkswaterstaat Publicatie Platform: https://open.rws.nl/ter-inzage/.

 

U kunt tijdens kantooruren contact opnemen met de heer Pabbruwee via telefoonnummer (06-10928948) of via e-mailadres kees.pabbruwee02@rws.nl. Het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken zullen u dan kosteloos digitaal of per post worden toegezonden. Tevens is het, indien u dat wenst, mogelijk een afspraak te maken om de stukken fysiek in te zien ten kantore van Westraven, Griffioenlaan 2 te Utrecht. Om van die mogelijkheid gebruik te maken kunt u ook telefonisch contact opnemen met de heer Pabbruwee.

 

Hoe kunnen zienswijzen worden ingediend?

Belanghebbenden kunnen binnen de bovengenoemde termijn zijn/haar zienswijze(n) hieromtrent mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij Rijkswaterstaat Midden-Nederland. De ingebrachte zienswijze(n) worden meegewogen in het besluit op de aanvraag.

 

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan Rijkswaterstaat Midden-Nederland, afdeling Vergunningverlening, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht, onder vermelding van het kenmerk ‘laadpunten/RWSZ2023-00007542’. Voor mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de medewerker zoals hieronder bij ‘inlichtingen’ is aangegeven.

 

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met de heer Pabbruwee van Rijkswaterstaat Midden Nederland, telefoonnummer 06 10 928 948.

 

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

namens deze,

waarnemend hoofd van de afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat Midden-Nederland

mevr. mr. M. Witte

 

Naar boven