Ontwerpbesluit wijziging uitvoeringtermijn saneringsmaatregelen saneringsplan A17-Moerdijk, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

BEKENDMAKING

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt bekend dat hij bij ontwerpbesluit van 17 oktober 2023 met kenmerk IenW/BSK-2023/293474, het voornemen bekend heeft gemaakt om met toepassing van artikel 11.61 van de Wet milieubeheer in te stemmen met het verzoek van Rijkswaterstaat om de uitvoeringstermijn van de in het saneringsplan A17-Moerdijk opgenomen afschermende maatregelen te wijzigen naar 31 december 2027.

Aanleiding en beknopte inhoud

Bij brief van 22 september 2023 heeft Rijkswaterstaat mij verzocht de termijn waarbinnen de afschermende maatregelen, zoals opgenomen in het saneringsplan A17-Moerdijk, te wijzigen.

Het verzoek strekt ertoe dat de maatregelen uiterlijk in 2027 worden gerealiseerd, in plaats van in 2023, zoals was opgenomen in mijn besluit van 19 mei 2019 waarmee ik het saneringsplan A17‑Moerdijk heb vastgesteld.

De reden voor het uitstel is dat de voorbereiding van de realisatie langer heeft geduurd dan voorzien. Daar liggen twee oorzaken aan ten grondslag. Voor de voorbereiding van de realisatie heeft Rijkswaterstaat voor een andere organisatievorm gekozen dan de tot nu toe gebruikelijke vorm. Dat heeft mede vanwege de omvang van de werkzaamheden, tegen de verwachting in, niet geleid tot een snellere doorlooptijd. Daarnaast is sprake van inhoudelijke omstandigheden die hebben geleid tot vertraging. Onder andere is ter plaatse sprake van een waterkering en aanwezige gas- en waterleidingen waardoor nader onderzoek naar de wijze van fundering van de geluidschermen moest worden uitgevoerd.

Terinzagelegging

De ontwerpbeschikking met de bijbehorende stukken ligt vanaf de eerste werkdag na publicatie in de Staatscourant op woensdag 18 oktober 2023, voor 6 weken ter inzage bij het Bureau Sanering Verkeerslawaai (Steinhagenseweg 2d te Woerden) gedurende werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. Mocht u van deze laatste mogelijkheid gebruik willen maken, dan dient u vooraf telefonisch contact op te nemen met het Bureau Sanering Verkeerslawaai (0348 ‑ 487450).

U kunt de stukken ook digitaal inzien via: www.bureausaneringverkeerslawaai.nl/mjpg-rijkswegen.

Hier kunt u ook meer informatie terugvinden met betrekking tot de achtergronden van het ontwerpbesluit.

Zienswijzen

Op grond van artikel 3:15, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 11.32 van de Wet milieubeheer kan eenieder, gedurende de periode dat de stukken ter inzage liggen, schriftelijk of mondeling een zienswijze over dit ontwerpbesluit naar voren brengen:

  • een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, p/a Bureau Sanering Verkeerslawaai, Postbus 97, 3440 AB Woerden;

  • voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u ook contact op te nemen met het Bureau Sanering Verkeerslawaai, tel.: 0348 – 487450.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken kunt u zich tijdens kantooruren wenden tot het Bureau Sanering Verkeerslawaai, telefonisch bereikbaar onder het hierboven vermelde nummer.

Meer informatie over de (hoogte van) geluidproductieplafonds is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/mjpg.

Naar boven