Toevoegen houder toewijzing zoekgebied aardwarmte Breda-Moerdijk 1, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Procesverloop:

  • Ennatuurlijk B.V. (hierna: ENN) is houder van de bij beschikking van 10 november 2022 door de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (hierna: Staatssecretaris) met kenmerk PDGGO-TDO/V-14207 (Staatscourant 2022, nr. 30920) verleende opsporingsvergunning aardwarmte voor het gebied genaamd Breda-Moerdijk 1. De opsporingsvergunning aardwarmte Breda-Moerdijk 1 wordt sinds 1 juli 2023, waarop hoofdstuk 2a Mijnbouwwet (hierna: Mbw) in werking is getreden, op grond van artikel 167g, Mbw, beschouwd als toewijzing zoekgebied aardwarmte Breda-Moerdijk 1;

  • per bericht ontvangen op 24 juli 2023 heeft ENN een aanvraag ingediend om een houder aan de toewijzing zoekgebied aardwarmte Breda-Moerdijk 1 toe te voegen.

Gelet op:

Artikel 24l, tweede lid, van de Mijnbouwwet;

Besluit

Artikel 1

Ennatuurlijk Aardwarmte Moerdijk B.V. wordt als houder toewijzing zoekgebied aardwarmte toegevoegd aan de toewijzing zoekgebied aardwarmte Breda-Moerdijk 1 die Ennatuurlijk B.V. van rechtswege heeft verkregen op grond van artikel 167g van de Mijnbouwwet uit de bij beschikking van 10 november 2022 door de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat verleende opsporingsvergunning aardwarmte met kenmerk PDGGO-TDO/V-14207 (Staatscourant 2022, nr. 30920).

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beschikking is bekendgemaakt. Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van deze beschikking wordt mededeling gedaan door plaatsing in de Staatscourant.

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, namens deze: K.L. Hansma Directeur Transitie Diepe Ondergrond

Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen 6 weken na de dag waarop dit besluit is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven