Kennisgeving besluit verwijdering pijpleidingen gelegen tussen platformen P15-G en P15-D, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat op 19 juli 2022, TAQA Offshore B.V. te Alkmaar conform artikel 45, eerste lid, van de Mijnbouwwet, een melding buiten werking zijnde pijpleiding offshore heeft ingediend. Deze melding heeft betrekking op:

  • De 12 inch (OD) gasleiding van 9.1 km lengte van het P15-G gasproductieplatform naar het P15-D gasbehandelingsplatform (aangelegd in 1992);

  • De 3 inch (OD) methanolleiding van 9.1 km lengte van het P15-G gasproductieplatform naar het P15-D gasbehandelingsplatform (aangelegd in 1992). Deze is in ‘piggy-back’ met stalen banden op de gasleiding gemonteerd.

Op basis van de bijgevoegde onderbouwing en verkregen adviezen heeft de Staatssecretaris besloten dat de pijpleidingen verwijderd dienen te worden overeenkomstig een door TAQA te overleggen verwijderingsplan. Dit verwijderingsplan dient aangeleverd te worden voor 19 juli 2023. Aan de verwijdering zijn enkele voorschriften verbonden, deze zijn in te zien in het besluit.

Het besluit is in te zien op de website: www.mijnbouwvergunningen.nl/buitenwerkingstelling. Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken voor 28 februari een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer T. Beemster (tel. 070-379 7477) of per e-mail naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl.

Naar boven