Kennisgeving in het kader van de uitvoering van de wegverbreding A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht, Rijkswaterstaat

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Het project A9 Badhoevedorp – Holendrecht (A9BAHO) is het vijfde en tevens laatste traject van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA). Rijkswaterstaat verbreedt tussen deze knooppunten de A9 naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

De grondslag voor de werkzaamheden aan de A9 is Tracébesluit weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere 2011 en Tracébesluit weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere 2017.

Voor de uitvoering van de tracébesluiten is het volgende ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Omgevingsvergunning – gemeente Amstelveen

Omgevingsvergunning (zaaknummer 11482734) voor het bouwen van een grondkerende constructie (GK07), tussen de Beneluxbaan en de burgemeester Boersweg in Amstelveen, voor het realiseren van de verbreding van de A9.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 26 januari tot en met 8 maart 2023 ter inzage bij de gemeente Amstelveen, Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen (alleen op afspraak, tel. 020-540 4911). De stukken zijn ook beschikbaar via de website loket.odnzkg.nl onder de kop ‘bekendmakingen’.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van 26 januari tot en met 8 maart 2023 kan een ieder tegen het ontwerpbesluit gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen, p/a de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Regiebureau, Ebbehout 31, 1507 EA Zaandam. Tevens kan een zienswijze worden ingediend via het formulier op de website loket.odnzkg.nl/digitale-formulieren/ of op verzoek desgewenst mondeling.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het ontwerpbesluit kunt u bellen met de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied via telefoonnummer 088-5670200 of gebruikmaken van het contactformulier op loket.odnzkg.nl.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het afdelingshoofd BJV Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, W. Warmerdam

Naar boven