Beleidsregel van de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat van 3 oktober 2023, nr. WJZ/ 36525821, tot intrekking van de Beleidsregel mededinging en duurzaamheid 2016

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op artikel 21, eerste lid, van de Kaderwet zelfstandige bestuursorganen en artikel 5 van de Mededingingswet;

Besluit:

Artikel 1

De Beleidsregel mededinging en duurzaamheid 2016 wordt ingetrokken.

Artikel 2

Deze beleidsregel treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze beleidsregel zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 3 oktober 2023

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, J.A. Vijlbrief

TOELICHTING

Met ingang van 21 juli 2023 is de mededeling van de Europese Commissie over de richtsnoeren inzake de toepasselijkheid van artikel 101 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie op horizontale samenwerkingsovereenkomsten1 definitief herzien. De Beleidsregel mededinging en duurzaamheid 2016 beoogde partijen meer duidelijkheid te geven over de ruimte om, gegeven het kartelverbod, samen te werken aan verduurzaming. De Europese horizontale richtsnoeren gaven destijds geen duidelijkheid op dit punt. De herziene horizontale richtsnoeren bevatten een nieuw hoofdstuk over duurzaamheidsovereenkomsten en geven deze duidelijkheid nu wel. Dientengevolge kan de in artikel 1 van deze beleidsregel genoemde beleidsregel vervallen.

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, J.A. Vijlbrief


X Noot
1

Pb EU 2023, C 259/01.

Naar boven