Besluit wijzigingsvergunning Wet beheer rijkswaterstaatswerken - basisvoorziening energielaadpunt (laadlocatie) op verzorgingsplaats Vossedal in de gemeente Beek

Logo Rijkswaterstaat

Kennisgeving

De minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft, ingevolge artikel 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van een besluit op grond van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken (WBR), waarbij een wijzigingsvergunning is verleend aan Fastned B.V. voor het wijzigen van de vigerende vergunning van 25 februari 2014 met nummer RWS-2014/9034, voor het plaatsen, onderhouden en behouden van een basisvoorziening energielaadpunt (laadlocatie) en weigering voor zover de aanvraag ziet op het aanleggen, behouden en onderhouden van de toekomstige uitbreiding van de technische zone, op verzorgingsplaats Vossedal, gelegen aan de rechterzijde van rijksweg 2 ter hoogte van km 244,9p in de gemeente Beek.

De wijziging van het energielaadpunt (laadlocatie) betreft het uitbreiden van het aantal opstelplaatsen en snellaadpunten voor personenauto’s, het realiseren van een wachtzone en een technische zone, alsmede het plaatsen van een totem, twee lichtmasten en een andere overkapping en het verwijderen en aanleggen van een voetpad en parkeerplaatsen op verzorgingsplaats Vossedal, gelegen aan de rechterzijde van rijksweg 2 ter hoogte van km 244,9p in de gemeente Beek (zaaknummer RWSZ2022-00013010).

De ontwerp-wijzigingsbeschikking met bijbehorende stukken heeft van 14 juli 2023 tot 25 augustus 2023 ter inzage gelegen. Naar aanleiding van de ontwerp-wijzigingsbeschikking zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp-wijzigingsbesluit.

Terinzagelegging

De wijzigingsbeschikking, alsmede de ter zake zijnde stukken zijn van maandag 18 september 2023 tot maandag 30 oktober 2023 in te zien via het Rijkswaterstaat Publicatie Platform: https://open.rws.nl/ter-inzage/.

Ook liggen deze stukken tijdens kantooruren en met afspraak ter inzage op het volgende adres:

Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Magistratenlaan 82 te ‘s-Hertogenbosch.

De wijzigingsbeschikking wordt u op verzoek digitaal of per post toegezonden.

Inlichtingen

Voor vragen over dit besluit, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Service Center Vergunningen Rijkswaterstaat via post: postbus 4142, 6202 PA te Maastricht, e-mailadres: omgevingsloket@rws.nl of telefoonnummer 088-7974300.

Instellen beroep

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunnen belanghebbenden, die een zienswijze hebben ingediend tegen de ontwerp-wijzigingsbeschikking, van 18 september 2023 tot 30 oktober 2023 beroep instellen bij de rechtbank waar zij wonen of gevestigd zijn (zie http://www.rechtspraak.nl/Gerechten/Rechtbanken/). Dit geldt ook voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen de ontwerp-wijzigingsbeschikking hebben ingediend.

Digitaal beroep

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nh/bestuursrecht.

Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift de beroepsgronden gericht tegen het besluit moet opnemen. Er mag dus geen pro forma beroep worden ingesteld. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien de beroepsgronden niet binnen de beroepstermijn van zes weken zijn ingediend. Na afloop van de beroepstermijn kunnen beroepsgronden niet meer worden aangevuld.

Verzoek om voorlopige voorziening

Gelijktijdig met of na het indienen van beroep kunnen belanghebbenden, bij een spoedeisend belang, een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden ingediend bij de voorzieningenrechter.

Wat zijn de kosten?

Zowel in verband met de behandeling van beroep als in verband met de behandeling van het verzoek om voorlopige voorziening worden griffierechten geheven. Over de hoogte daarvan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit moet betalen krijgt u na het indienen van beroep c.q. het verzoek om voorlopige voorziening bericht van de rechtbank.

De minister van Infrastructuur en Waterstaat,

namens deze,

Afdelingshoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Zuid-Nederland,

P.A.M. Smeets

 

Naar boven