Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 12 september 2023, nr. 2023-0000507784, tot wijziging van het Organisatie-, mandaat en volmachtbesluit DG Werk 2019

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 8, derde lid, aanhef en onderdeel a, en 23, eerste lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009;

Besluit:

ARTIKEL I

Het organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit DG Werk 2019 wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 13, derde lid, onderdeel b, wordt “€ 15.000,–” vervangen door “€ 75.000,– inclusief BTW”.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 1 september 2023.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, C. Kaatee Directeur-generaal Werk

TOELICHTING

Het Financieel Dienstencentrum (FDC) is een uitvoeringsorganisatie op het gebied van uitvoerende financiële werkzaamheden voor onder meer de Ministeries van SZW, BZK en Financiën.

Het FDC heeft als doelstelling om een doelmatiger financieel beheer te realiseren door de administratieve processen zo uniform mogelijk in te richten. Om dit te bewerkstelligen worden binnen SZW de tekenbedragen voor goedkeuring geüniformeerd voor het gehele departement.

De Bestuursraad SZW heeft d.d. 14 april 2023 ingestemd met het verhogen van de tekenbevoegdheid van MT-leden naar € 75.000,– inclusief BTW. Het Organisatie-, mandaat en volmachtbesluit DG Werk 2019 wordt hiermee in overeenstemming gebracht.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, C. Kaatee Directeur-generaal Werk

Naar boven