Besluit verlenging startvergunning aardwarmte Lansingerland II, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Kenmerk: PDGGO-DTDO / V-53177

Procesverloop:

  • Wayland Energy B.V. (hierna: Wayland) is houder van de bij beschikking van 13 september 2021 door de toenmalige Minister van Economische Zaken en Klimaat met kenmerk DGKE-WO / V-3212 v2 (Staatscourant 2021, nr. 41276) verleende winningsvergunning aardwarmte voor het gebied genaamd Lansingerland II. De winningsvergunning aardwarmte Lansingerland II is geldig tot 25 oktober 2023;

  • Wayland is tevens houder van het bij beschikking van 22 december 2021 door de toenmalige Minister van Economische Zaken en Klimaat met kenmerk DGKE-WO / V-3193 (Staatscourant 2021, nr. 49852) verleende instemmingsbesluit op het winningsplan aardwarmte voor het gebied genaamd Lansingerland II. Het instemmingsbesluit aardwarmte voor het gebied Lansingerland II is geldig tot 2 februari 2024;

  • per bericht ontvangen op 15 augustus 2023 heeft Wayland een verzoek ingediend om het tijdvak van de startvergunning Lansingerland II te verlengen.

Gelet op:

Artikel 24v, tweede lid, Mbw

Besluit

Artikel 1

De startvergunning aardwarmte Lansingerland II geldt vanaf het tijdstip waarop zij in werking is getreden tot 25 oktober 2024.

De vergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beschikking is bekendgemaakt. Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van deze beschikking wordt mededeling gedaan door plaatsing in de Staatscourant.

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, namens deze: K.L. Hansma Directeur Transitie Diepe Ondergrond

Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen 6 weken na de dag waarop dit besluit is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven