Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, van 1 september 2023, nr. IENW/BSK-2023/247731, tot wijziging van de Aanschafsubsidieregeling zero-emissie trucks AanZET en van de Subsidieregeling schoon en emissieloos bouwmaterieel (herstellen subsidieplafonds)

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat,

Gelet op artikel 4, tweede lid, van de Kaderwet subsidies I en M;

BESLUIT:

ARTIKEL I

In artikel 1.5, eerste lid, onderdeel b, van de Aanschafsubsidieregeling zero-emissie trucks AanZET wordt ‘€ 57.400.000’ vervangen door ‘€ 30.000.000’.

ARTIKEL II

In artikel 2.3, derde lid, van de Subsidieregeling schoon en emissieloos bouwmaterieel wordt ‘€ 42.000.000’ vervangen door ‘€ 36.000.000’.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, V.L.W.A. Heijnen

TOELICHTING

Abusievelijk is een wijziging gepubliceerd van de subsidieplafonds voor de Aanschafsubsidieregeling zero-emissie trucks AanZET en van de Subsidieregeling schoon en emissieloos bouwmaterieel. Met deze wijziging wordt dit rechtgezet. Na Prinsjesdag zal worden bezien of deze subsidieplafonds alsnog worden verhoogd.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, V.L.W.A. Heijnen

Naar boven