Besluit van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 22 augustus 2023, nr. MBO/ 40417205, houdende wijziging van het Instellingsbesluit Commissie macrodoelmatigheid mbo in verband met wijziging van de samenstelling van de commissie

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 6.1.4a, tweede lid, van de Wet educatie en beroepsonderwijs;

Besluit:

ARTIKEL 1. Wijziging van het Instellingsbesluit Commissie macrodoelmatigheid mbo

Artikel 4 van het Instellingsbesluit Commissie macrodoelmatigheid mbo wordt als volgt gewijzigd:

1. Voor de tekst vervalt de aanduiding ‘1.’.

2. In onderdeel c wordt ‘de heer M. J. Hoefeijzers’ vervangen door ‘de heer C.M.A. van Rosmalen’.

3. In onderdeel e wordt ‘de heer prof. dr. M.J.M. Vermeulen’ vervangen door ‘mevrouw prof. dr. ir. M.C. Versantvoort’.

Artikel 2. Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 september 2023. Indien de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 31 augustus 2023, treedt het in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, en werkt het terug tot en met 1 september 2023.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, R.H. Dijkgraaf

TOELICHTING

Algemeen

1. Inleiding

De Commissie macrodoelmatigheid mbo is met ingang van 1 september 2015 gestart met haar werkzaamheden en bestaat uit vijf commissieleden. Op grond van artikel 3, vijfde lid, van het Instellingsbesluit Commissie macrodoelmatigheid mbo (hierna: het besluit) wordt een commissielid benoemd voor de duur van ten hoogste vier jaar. Herbenoeming is eenmaal mogelijk.

De commissieleden M.J. Hoefeijzers en prof. Dr. M.J.M. Vermeulen zijn beiden sinds 2015 lid van de Commissie macrodoelmatigheid en kunnen, vanwege de maximale benoemingsperiode, niet meer worden herbenoemd. Hun lidmaatschap eindigt per 1 augustus 2023. Zij worden vervangen door de heer C.M.A. van Rosmalen en mevrouw prof. Ir. M.C. Versantvoort. Hun lidmaatschap gaat in per 1 september 2023.

2. Financiële gevolgen

Deze aanpassing van het besluit heeft geen financiële gevolgen.

3. Uitvoerbaarheid

Deze aanpassing van het besluit heeft geen gevolgen voor de uitvoerbaarheid.

4. Regeldruk

Deze aanpassing van het besluit heeft geen gevolgen voor de regeldruk.

5. Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking per 1 september 2023 of, als dit niet haalbaar is, zo spoedig mogelijk daarna. In dat laatste geval werkt het besluit terug tot en met 1 september 2023. Daarmee wordt geen invoeringstermijn van minimaal twee maanden gehanteerd. Dat kan in dit geval worden gerechtvaardigd, omdat de continuïteit van de Commissie Macrodoelmatigheid wordt gewaarborgd door de benoeming van deze nieuwe commissieleden per 1 september 2023.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, R.H. Dijkgraaf

Naar boven