Kennisgeving besluit omgevingsvergunnning (Frisia Zout b.v., Harlingen), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat aan Frisia Zout B.V gelegen aan de Lange Lijnbaan 15 te Harlingen, ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna: Wabo), op 24 augustus 2023 een besluit is verleend waarin is opgenomen dat voor de aangevraagde activiteiten ‘bouwen’ en ‘het veranderen van een inrichting of mijnbouwwerk’ geen omgevingsvergunning nodig is. Het besluit is bekend onder kenmerk V-49193.

De aanvraag betreft het renoveren van het pekelvoorbereidingsgebouw door het vervangen van de gevelbeplating, hemelwaterafvoer en binnendozen, binnen de mijnbouwinrichting Frisia Zout aan de Lange Lijnbaan 15 te Harlingen.

Op deze aanvraag is de reguliere besluitvormingsprocedure van toepassing (artikel 3.7, Wabo).

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van het genomen besluit op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK DEN HAAG, onder vermelding van het kenmerk.

Het besluit kunt u inzien op de website: www.mijnbouwvergunningen.nl

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Directoraat-generaal Groningen en Ondergrond

Directie Transitie Diepe Ondergrond

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

070 – 3797388

mijnbouwvergunningen@minezk.nl

Naar boven