Kennisgeving ontwerpbesluit omgevingsvergunning locatie Oostlanderweg 15 te Middenmeer, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Op 21 september 2022 heeft ECW Geo Middenmeer te Middenmeer, ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, een aanvraag ingediend om een omgevingsvergunning voor de aardwarmtelocatie Oostlanderweg 15 te Middenmeer. De locatie is gelegen in de gemeente Hollandse Kroon, kadastraal bekend als gemeente Wieringenmeer, sectie D, perceelnummer 745.

De aanvraag betreft het uitvoeren van een diepboring ten behoeve van de realisatie van een nieuwe productieput (MDM-GT-10) voor aardwarmtewinning. De nieuwe productieput (MDM-GT-10) vervangt de eerder geboorde put MDM-GT-06-S2. De diepboring vindt plaats met behulp van een mobiele installatie. Dit betreft een tijdelijke activiteit, waarvan naar verwachting de duur maximaal 3 maanden zal bedragen. De gewonnen warmte wordt geleverd aan de op het huidige warmtenet aangesloten glastuinbouwbedrijven op Agriport A7 – een gebied voor glastuinbouw en bedrijventerrein voor agribusiness.

De aanvraag ziet uitsluitend op het uitvoeren van de aangevraagde diepboring ten behoeve van het maken en het testen van de nieuwe productieput MDM-GT-10. Het betreft hier werkzaamheden van tijdelijke aard.

De Staatssecretaris is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

Het ontwerpbesluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 25 augustus 2023 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Hollandse Kroon. Wij adviseren u voor de inzage van dit ontwerpbesluit eerst contact op te nemen met de gemeente (tel. 088-321 5000). Tevens zijn het ontwerpbesluit en de relevante stukken raadpleegbaar via de website: www.mijnbouwvergunningen.nl/oostlanderweg

Tot en met 6 oktober 2023 kan een ieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Directie Transitie Diepe Ondergrond

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de heer E.M. Smit, tel. 070 379 6223 of stuur een e-mail aan: mijnbouwvergunningen@minezk.nl (o.v.v. kenmerk: V-33184)

Naar boven