Besluit vergunning reguliere procedure Activiteitenbesluit milieubeheer

Logo Rijkswaterstaat

KENNISGEVING

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft, ingevolge artikel 16.64, derde lid van de Omgevingswet en artikel 12 van de Bekendmakingswet, kennis van een vastgesteld besluit op basis van de Activiteitenbesluit milieubeheer geregistreerd onder zaaknummer RWS-2023/32099 voor het Maatwerkvoorschrift activiteitenbesluit Dow Benelux veranderen activiteiten Herbert H. Dowweg 5 4542 NM HOEK 23-08-2023 t/m 30-10-2023.

Op 14 juli 2023 is door Rijkswaterstaat Zee en Delta een melding ingevolge artikel 1.10 van het Activiteitenbesluit milieubeheer ontvangen van Dow Benelux B.V. te Hoek. De melding heeft betrekking op het gedurende circa 1 maanden lozen van circa 3.000 m3 bronneringswater bij ontwatering ten behoeve van graafwerkzaamheden in het kader van het Protego project. Naar aanleiding van de melding zijn bij besluit van 3 augustus 2023 als aanvulling van de zorgplicht op grond van artikel 2.1, vierde lid, maatwerkvoorschriften gesteld. De maatwerkvoorschriften komen er op neer dat het bronneringswater alleen mag worden geloosd via zuiveringstechnische voorzieningen (zandfilter, stripper, 3 actief koolfilters en de Biox) zodat de verontreinigingen in het bronneringswater zo veel als mogelijk worden verwijderd.

Terinzagelegging

De vastgestelde maatwerkvoorschriften zijn van 9 augustus 2023 tot en met 20 september 2023 in te zien via het Rijkswaterstaat Publicatie Platform: https://open.rws.nl/ter-inzage/. Op verzoek kan Rijkswaterstaat u de stukken per e-mail toezenden. Hiervoor kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via de telefoon: 088-7974600 of via e-mail ZD-vergunningen@rws.nl.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van de ter inzage legging een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de minister van Infrastructuur en Waterstaat, p/a de hoofdingenieurdirecteur van Rijkswaterstaat Zee en Delta, ter attentie van afdeling Werkenpakket, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht.

Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan, indien tegen dit besluit bezwaar wordt aangetekend, gedurende de bezwaartermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft of gevestigd is.

Inlichtingen

Belanghebbenden kunnen voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken tijdens kantooruren contact opnemen via de telefoon: 088-7974600 of via e-mail

ZD-vergunningen@rws.nl.

 

 

Naar boven