Kennisgeving M.E.R.-beoordelingsbesluit mededeling onderzoeksboring Graafsebaan in Heesch

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend dat een milieueffectrapportage-beoordelingsbesluit is genomen.

Op 9 mei 2023 heeft Energie Beheer Nederland B.V. (EBN), te Utrecht, een mededeling (aanmeldingsnotitie) ingediend ingevolge artikel 7.16, eerste lid, van de Wet milieubeheer. De mededeling betreft een voorgenomen diepboring aan de locatie Graafsebaan in Heesch, gemeente Bernheze. De locatie staat kadastraal bekend als gemeente Heesch, Sectie: B, perceel 7955, 4781 en 4783.

De mededeling betreft het voornemen om een diepboring (geothermische onderzoeksboring) uit te voeren. Deze boring is onderdeel van een campagne genaamd ‘Seismische Campagne Aardwarmte Nederland’ (SCAN), waarmee de potentie van aardwarmte in gebieden van Nederland verder in kaart worden gebracht.

Voor het verrichten van diepboringen geldt, op grond van categorie D.17.2 van het Besluit milieueffectrapportage (m.e.r.), een m.e.r.-beoordelingsplicht. Gelet op de verstrekte gegevens is de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat van oordeel dat voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport (MER) behoeft te worden opgesteld.

De aanmeldingsnotitie, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en overige relevante documenten zijn te raadplegen op https://mijnbouwvergunningen.nl/.

Tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit is alleen bezwaar of beroep mogelijk door EBN. Verder staat er tegen een m.e.r.-beoordelingsbesluit geen direct bezwaar en beroep open. Mocht u als belanghebbende het niet eens zijn met de gevolgde procedure, dan kunt u in een later stadium bezwaar of beroep indienen bij de omgevingsvergunning in het kader waarvan de m.e.r.-beoordeling plaatsvond.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, stuur dan een e-mail naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding van het kenmerk MER-27008.

Naar boven