Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning locatie Haimersweg Enschede, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Op 13 juni 2023 heeft Nobian Industrial Chemicals B.V., te Hengelo, ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, een aanvraag met aanvraagnaam ‘Leidingtrace Bromide van 445 naar 446’ ingediend. Het betreft een aanvraag om vergunning voor de activiteiten ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’ en ‘werk of werkzaamheden uitvoeren’ voor de aanleg van een nieuwe transportleiding voor de aanvoer van bromidepekel ter hoogte van de Haimersweg in de gemeente Enschede.

Voor het behandelen van de aanvraag geldt de reguliere voorbereidingsprocedure van acht weken (artikel 3.7, Wabo), waarbinnen een besluit wordt genomen. Vervolgens wordt een kennisgeving van het besluit gepubliceerd en kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen het besluit.

Ten behoeve van een goede beoordeling heeft het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat besloten om, met inachtneming van artikel 3.9, lid 2, Wabo, de beslistermijn van acht weken eenmaal met zes weken te verlengen.

Voor inlichtingen over de aanvraag kunt u terecht bij de heer F.C. Hipgrave Ederveen:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Directie Transitie Diepe Ondergrond

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

070-379 7976

mijnbouwvergunningen@minezk.nl (o.v.v. kenmerk: V-49174)

Naar boven