Kennisgeving besluit instemming rechtswege plaatsing tijdelijke mijnbouwinstallatie in blokdeel L11 (V-48197), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat op 13 juni 2023 door ONE-Dyas B.V. te Amsterdam, ingevolge artikel 55, eerste lid, juncto zesde lid, van het Mijnbouwbesluit, een verzoek tot instemming met het plaatsen van een voor opsporing bestemde mijnbouwinstallatie op het continentaal plat is ingediend.

De betreffende mijnbouwinstallatie: “Valaris123” en wordt geplaatst in blok L11 op de locatie of nabij het punt met geografische coördinaten 53° 47' 07" NB en 06° 16' 56" OL (ETRS89).

Het verzoek om instemming is ingediend overeenkomstig de indieningsvereisten van artikel 56 en is getoetst aan artikel 55 tweede en derde lid van het Mijnbouwbesluit.

Het besluit op het verzoek van ONE-Dyas b.v. is niet binnen de beslistermijn van twee weken genomen met als gevolg dat de instemming van rechtswege is gegeven.

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat heeft besloten om aan de van rechtswege gegeven instemming van 30 juni 2023 alsnog voorschriften te verbinden ter voorkoming van het risico op schade.

Het besluit kunt u inzien op de website: www.mijnbouwvergunningen.nl/instemming-mijnbouwinstallatie. Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den

Voor nadere inlichtingen kunt u een e-mail sturen naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding van het nummer V-48197.

Naar boven