Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit Side vertakkingsboringen ten behoeve van aardwarmte, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat heeft een m.e.r.-beoordelingsbesluit genomen voor de uitvoering van een diepboring (aangeduid als MDM-GT-10) aan de Oostlanderweg 15 te Middenmeer.

ECW Geo Middenmeer B.V., verder ECW genoemd, heeft het voornemen gemeld om op de locatie Oostlanderweg 15 te Middenmeer een diepboring uit te voeren als vervanging van een eerder geboorde geothermische put.

Wat houdt het verzoek in?

ECW heeft een aanmeldnotitie opgesteld ten behoeve van de aanvraag omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een diepboringen om aardwarmte te winnen. Voordat de vergunningen kunnen worden aangevraagd, moet eerst beoordeeld worden of een milieueffectrapportage (hierna: MER) moet worden opgesteld. Aan de hand van de m.e.r.-aanmeldnotitie beoordeelt de Staatssecretaris of de geplande activiteiten belangrijk nadelige effecten kunnen hebben op milieu en natuur en of er daarom een MER moet worden opgesteld.

Waarom beoordeling diepboring?

In het Besluit milieueffectrapportage (hierna Besluit m.e.r.) staat dat voor het uitvoeren van een diepboring er een plicht bestaat om een m.e.r.-beoordeling uit te voeren (categorie D.17.2).

Wie heeft het verzoek getoetst?

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat is bevoegd om een m.e.r.-beoordelingsbesluit te nemen.

Wat is het oordeel in het m.e.r.-beoordelingsbesluit?

Op grond van de gegevens die in de aanmeldnotitie van ECW staan en de adviezen die de Staatssecretaris heeft ontvangen, is beoordeeld dat er geen MER hoeft te worden opgesteld om de omgevingsvergunningen aan te mogen vragen.

Hoe kunt u het besluit en de documenten inzien?

De aanmeldingsnotitie, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de overige documenten liggen te zijner tijd, tegelijk met het ontwerpbesluit van de omgevingsvergunningen, ter inzage.

Wilt u meer weten?

Voor vragen en informatie over het m.e.r.-beoordelingsbesluit beoordeling diepboring MDM-GT-10 aan de Oostlanderweg 15 te Middenmeer kunt u een e-mail sturen naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding van kenmerk MER-20008.

Naar boven