Bekendmaking definitieve besluiten voor het oprichten van een waterstofinstallatie op de Noordzee

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt, op grond van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij bij besluiten van 19 april 2023 met kenmerk zaaknummer RWSZ2022-00011711 (watervergunning) en OLO-nummer 7145275 (omgevingsvergunning) aan Crosswind C.V. op grond van de Waterwet en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) vergunningen heeft verleend voor het oprichten en in werking hebben van een Baseload Power Hub (BLPH) binnen kavel V van windenergiegebied Hollandse Kust (noord) (HKN) in de Noordzee. De vergunningen worden verleend voor de periode van 10 jaar ingaande op het moment van dagtekening van de beschikkingen.

Bent u het niet eens met dit besluit?

Dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht beroep indienen bij de bestuursrechter. Met deze procedure legt u de zaak aan de rechter voor om te bepalen of Rijkswaterstaat het juiste besluit heeft genomen. U moet hiervoor wel belanghebbende bij het besluit zijn. U kunt geen beroep instellen als u geen zienswijze op het ontwerpbesluit heeft ingebracht en als u dat redelijkerwijs verweten kan worden.

Hoe dient u beroep in?

Om in beroep te gaan bij de bestuursrechter moet u binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd, een beroepschrift indienen. U kunt uw beroepschrift sturen naar de rechtbank in het gebied waar u woont. Indien u niet zelf, maar namens een bedrijf of organisatie een beroepschrift indient dan kunt u het beroepschrift sturen naar de rechtbank in het gebied waar het bedrijf of de organisatie is ingeschreven.

In het beroepschrift moet in ieder geval het volgende staan:

  • uw naam en adres;

  • een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u beroep instelt (bijvoorbeeld door de datum en het kenmerk van het besluit te vermelden) en zo mogelijk een kopie van het besluit;

  • de reden waarom u beroep instelt;

  • de datum en uw handtekening.

Voor de behandeling van een beroepschrift wordt een bedrag aan griffierecht in rekening gebracht.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat de besluiten blijven gelden in de tijd dat uw beroep in behandeling is. Als u dit niet wilt, bijvoorbeeld omdat het besluit onherstelbare gevolgen heeft voor u, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen. U doet dit door de Voorzieningenrechter van de rechtbank in het gebied waar u woont te vragen een voorlopige voorziening te treffen. Indien u niet zelf, maar namens een bedrijf of organisatie een voorlopige voorziening aanvraagt kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij de rechtbank in het gebied waar het bedrijf of de organisatie is ingeschreven.

De rechtbank zal daarvoor griffierecht in rekening brengen.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Rijswijk, 29 juni 2023

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, Wnd. Afdelingshoofd van de afdelingen Vergunningverlening en Handhaving Rijkswaterstaat Zee en Delta E. Erdtsieck

Naar boven