Kennisgeving omgevingsvergunning Mijnwater Energy B.V., Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt het volgende bekend:

Op 6 september 2022 heeft Mijnwater Energy B.V. te Heerlen ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een aanvraag ingediend om een omgevingsvergunning voor de locatie, gelegen nabij de Ganzeweide op het bedrijventerrein Heerlerheide West te Heerlen. De locatie is kadastraal bekend als gemeente Heerlen, sectie U, nummer 1471.

De vergunningaanvraag ziet op de volgende activiteiten:

  • Het uitvoeren van een diepboring. De diepboring zal worden uitgevoerd met behulp van een mobiele installatie. Dit betreft een tijdelijke activiteit. Na de uitvoering van de boring zal de geboorde put worden afgewerkt en via een nog te realiseren technische ruimte en ondergrondse pijpleiding worden aangesloten op het reeds bestaande warmtenet van Mijnwater.

  • Het oprichten / bouwen van een (mijn)bouwwerk. Het betreft het bouwen en in gebruik nemen van een technische ruimte ten behoeve van het winnen en verpompen van aardwarmte (warm water).

  • Het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening. De activiteit is in strijd met het geldende bestemmingsplan.

Het ontwerpbesluit en de andere relevante stukken hebben vanaf 15 mei 2023 tot en met 26 juni 2023 ter inzage gelegen bij de gemeente Heerlen en op het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Op het ontwerpbesluit zijn er geen zienswijzen ontvangen.

Het besluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 3 juli 2023 gedurende zes weken ter inzage op het secretarie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, aan de Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag en in het gemeentehuis van Heerlen aan de Geleenstraat 25. Alle stukken zijn ook in te zien op de website www.mijnbouwvergunningen.nl/mijnwater

Voor vragen of inlichtingen kunt u een mail sturen naar mijnbouwvergunninge@minezk.nl onder vermelding van kenmerk V-32231.

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van de ter inzagelegging van dit besluit een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank Limburg, sector bestuursrecht, Sint Annadal 1, 6214 PA, Maastricht.

Naar boven