Kennisgeving terinzagelegging besluit Net op Zee Hollandse Kust (west Beta fase 2), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Van vrijdag 23 juni tot en met vrijdag 4 augustus ligt het besluit ter inzage voor Net op Zee Hollandse Kust (west Beta). U kunt in beroep gaan als het besluit tegen uw belangen ingaat of als u heeft gereageerd op het ontwerpbesluit.

Het project

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en TenneT TSO B.V. zijn voornemens een extra ondergrondse hoogspanningsverbinding te realiseren van een nieuw windpark op de Noordzee naar een transformatorstation in de gemeente Beverwijk.

Waarom is dit project nodig?

De energie-infrastructuur moet de komende jaren worden vernieuwd, om klaar te zijn voor de groeiende vraag naar bijvoorbeeld elektriciteit, waterstof en circulaire grondstoffen.

Welke procedure wordt gevolgd?

In de eerste fase lag het inpassingsplan samen met een groot deel van de besluiten ter inzage. Tegen deze besluiten is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op 21 september 2022 heeft de Afdeling uitspraak gedaan en het beroep ongegrond verklaard. Daarmee zijn de besluiten uit fase 1 voor Net op zee Hollandse Kust (west Beta) onherroepelijk geworden. U kunt deze besluiten desgewenst nog raadplegen via de volgende website: www.rvo.nl/noz-hollandse-kust-west-beta.

Deze kennisgeving gaat over de terinzagelegging van een nieuw besluit dat ook voor het project nodig is (fase 2), te weten: Werkplan HDD01 primaire duinwaterkering.

Bent u het niet eens met de besluiten?

U kunt de Raad van State van zaterdag 24 juni tot en met vrijdag 4 augustus laten weten dat u het niet eens bent met het besluit. Dit heet in beroep gaan. U kunt in beroep gaan als het besluit tegen uw belangen ingaat of als u heeft gereageerd op het ontwerp van het besluit. Actuele informatie over in beroep gaan vindt u op: www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak.

In deze periode zijn de documenten met informatie over het besluit online te bekijken op www.rvo.nl/noz-hollandse-kust-west-beta.

U kunt op twee manieren in beroep gaan:

Post: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag.

Digitaal: via de website:https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/

We verzoeken u vriendelijk om daarnaast ook een kopie van het beroepschrift te sturen aan: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, T.a.v. directie WJZ, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag

Crisis- en herstelwet

Op de besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. In het beroepschrift moet u toelichten waarom u het niet eens bent met het besluit. Doet u dat niet, dan wordt het beroep niet in behandeling genomen. Na vrijdag 4 augustus 2023 kunt u geen nieuwe redenen meer aanvoeren waarom u het niet eens bent met het besluit.

Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Wilt u meer weten?

Meer informatie over Net op Zee Hollandse Kust (west Beta) en alle bijbehorende documenten vindt u op www.rvo.nl/noz-hollandse-kust-west-beta. Heeft u vragen over de procedure? Bel dan met telefoonnummer 070 379 89 79.

Informatie over het project zelf kunt u vinden deze website

https://www.netopzee.eu/hollandsekustwestbeta/

Naar boven