Regeling van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 16 juni 2023, nr. WJZ/ 27520404, tot wijziging van de Regeling specifieke uitkering impulsaanpak winkelgebieden in verband met de derde openstelling van deze regeling

De Minister van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op artikel 3 van de Kaderwet EZK- en LNV-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

Aan de tabel in de bijlage behorende bij de Regeling specifieke uitkering impulsaanpak winkelgebieden wordt een rij toegevoegd, luidende:

€ 26.000.000

26 juni 9:00 2023 tot en met 4 september 12:00 2023

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 16 juni 2023

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, M.A.M. Adriaansens

TOELICHTING

1. Aanleiding

Deze wijzigingsregeling voorziet in een wijziging van de Regeling specifieke uitkering impulsaanpak winkelgebieden.

De wijziging betreft de openstelling van voornoemde regeling. De Regeling specifieke uitkering impulsaanpak winkelgebieden wordt opnieuw opengesteld in de periode van 26 juni 2023 tot en met 4 september 2023. Het uitkeringsplafond wordt vastgesteld op € 26.000.000.

2. Regeldruk

De onderhavige wijziging van de Regeling specifieke uitkering impulsaanpak winkelgebieden leidt niet tot wijzigingen in de informatieverplichtingen en derhalve ook niet tot een toe- of afname van de regeldruk bij gebruikers van deze regeling.

3. Vaste verandermomenten

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst. Met deze inwerkingtredingsdatum wordt afgeweken van de systematiek van de vaste verandermomenten, inhoudende dat ministeriële regelingen met ingang van de eerste dag van een kwartaal in werking treden en minimaal drie maanden voordien bekend worden gemaakt. Dat kan in dit geval worden gerechtvaardigd omdat de doelgroep gebaat is bij spoedige inwerkingtreding van deze regeling.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, M.A.M. Adriaansens

Naar boven