Regeling van de Staatsecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 22 december 2022, nr. 35071760, houdende vaststelling van de vergoedingen van de leden van de Restitutiecommissie (Vergoedingenregeling Restitutiecommissie)

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 2 van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies en artikel 4 van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit:

Artikel 1

  • 1. De voorzitter van de Restitutiecommissie, bedoeld in artikel 3, eerste lid, van het Instellingsbesluit Restitutiecommissie, ontvangt een vaste vergoeding. De salarisschaal van de voorzitter wordt vastgesteld op schaal 18 zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren. De arbeidsduurfactor wordt vastgesteld op 0,19.

  • 2. De overige leden van de Restitutiecommissie ontvangen ook een vaste vergoeding. De salarisschaal van deze leden wordt vastgesteld op schaal 16 zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren. De arbeidsduurfactor wordt vastgesteld op 0,1.

Artikel 2

Het Besluit vaste beloning Restitutiecommissie wordt ingetrokken.

Artikel 3

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2023.

Artikel 4

Deze regeling wordt aangehaald als: Vergoedingenregeling Restitutiecommissie.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, G. Uslu

TOELICHTING

De Adviescommissie restitutieverzoeken cultuurgoederen en Tweede Wereldoorlog, kortweg Restitutiecommissie, is eind 2001 in het leven geroepen door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De commissie brengt onafhankelijk advies uit aan de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over individuele verzoeken tot teruggave van cultuurgoederen die tijdens de Tweede Wereldoorlog onvrijwillig zijn verloren door omstandigheden die direct verband hielden met het naziregime.

Deze vergoedingenregeling vervangt het Besluit vaste beloning Restitutiecommissie. De voorzitter en de leden van de commissie worden op zelfde hoogte ingeschaald als de voorzitter en leden van de Raad voor cultuur. De arbeidsduurfactor is ongewijzigd.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, G. Uslu

Naar boven