Bekendmaking wijzigingsbesluiten op grond van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken (WBR) voor het realiseren, hebben, behouden en onderhouden van energielaadpunten op de verzorgingsplaatsen Stienkamp en Kreilen, Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft wijzigingsbesluiten opgesteld voor Fastned B.V. te Amsterdam.

De beschikkingen zijn vastgesteld op 25 mei 2023.

De Minister heeft deze wijzigingsbesluiten opgesteld met voorschriften om het veilig en doelmatig gebruik van het waterstaatswerk te beschermen.

Inzien van stukken

U kunt de beschikking(en) en de daarbij behorende stukken inzien van 1 juni tot en met 13 juli 2023 bij Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Zuidersingel 3, 8911AV te LEEUWARDEN, elke werkdag na telefonische afspraak via het telefoonnummer 088 797 43 39.

Indien gewenst kunnen de beschikking(en) met bekendmaking ook naar u gemaild worden. In dat geval kunt u een e-mail sturen naar vergunningenrwsnn@rws.nl. De beschikkingen met bekendmaking zullen u dan per e-mail worden toegezonden.

Beroep

Om in beroep te gaan bij de bestuursrechter moet u binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt, een beroepschrift indienen. U kunt uw beroepschrift sturen naar de rechtbank in het gebied waar u woont. Indien u niet zelf, maar namens een bedrijf of organisatie een beroepschrift indient dan kunt u het beroepschrift sturen naar de rechtbank in het gebied waar het bedrijf of de organisatie is ingeschreven.

In het beroepschrift moet in ieder geval het volgende staan:

  • uw naam en adres;

  • een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u beroep instelt (bijvoorbeeld door de datum en het kenmerk van het besluit te vermelden) en zo mogelijk een kopie van het besluit;

  • de reden waarom u beroep instelt;

  • de datum en uw handtekening.

Voor de behandeling van een beroepschrift wordt een bedrag aan griffierecht in rekening gebracht.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift de beroepsgronden gericht tegen het besluit moet opnemen (art. 1.6, tweede lid, van de Chw). Er mag dus geen pro forma beroep worden ingesteld. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien de beroepsgronden niet binnen de beroepstermijn van zes weken zijn ingediend. Na afloop van de beroepstermijn kunnen beroepsgronden niet meer worden aangevuld (art. 1.6a van de Chw).

Digitaal procederen

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voorlopige voorziening

Gelijktijdig met of na de indiening van het beroepschrift kunt u een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht tot de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarin de woonplaats is gelegen van degene die beroep instelt. Het verzoek dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:

  • a. uw naam en adres;

  • b. de dagtekening;

  • c. de vermelding van dit besluit (indien mogelijk kopie bijvoegen);

  • d. de gronden van het verzoek (motivering).

Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het beroepschrift te worden overgelegd.

Griffierecht

Zowel in verband met de behandeling van het beroep als in verband met het verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. De griffier van de rechtbank wijst u na de indiening op de verschuldigdheid daarvan en bericht u binnen welke termijn en op welke wijze het bedrag moet worden voldaan.

Vragen

Voor meer informatie over de beschikking kunt u contact opnemen met Dhr. F. Blok via telefoonnummer: 088 797 43 39

De zaaknummers van de beschikkingen zijn:

RWSZ2022-00008612 (verzorgingsplaats Stienkamp)

RWSZ2022-00008610 (verzorgingsplaats Kreilen)

Naar boven