Besluit van de Autoriteit Consument en Markt van 8 december 2022, houdende intrekking van enkele regelingen

De Autoriteit Consument en Markt,

Gelet op de inwerkingtreding van het Besluit clementie en het buiten gebruik raken van de bijlagen bij de Procedureregeling geschillen en handhaving Post en Telecommunicatie;

Besluit:

Artikel 1. Intrekking

De volgende regelingen worden ingetrokken:

  • a. Procedureregeling geschillen en handhaving Post en Telecommunicatie;

  • b. Richtsnoeren clementie.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 8 december 2022

De Autoriteit Consument en Markt, namens deze, C. Hijmans van den Bergh, bestuurslid

TOELICHTING

Met dit besluit worden twee regelingen ingetrokken door het bestuur van de ACM.

Op grond van onderhavig besluit wordt de Procedureregeling geschillen en handhaving Post en Telecommunicatie ingetrokken. De artikelen van deze regeling zijn in 2017 ingetrokken op de bijlagen van de regeling na. Deze bijlagen betreffen formulieren die gebruikt werden bij een aanmelding voor geschilbeslechting of een handhavingsverzoek. De formulieren zijn inmiddels vervangen door andere formulieren die op de website (www.acm.nl) zijn geplaatst. Daarom wordt ook het laatste restant van de procedureregeling ingetrokken.

De richtsnoeren clementie hebben betrekking op de Beleidsregel clementie. De beleidsregel is op 18 februari 2021 vervangen door het Besluit clementie. Daarmee is de toepasselijkheid van de richtsnoeren vervallen en worden de richtsnoeren ingetrokken.

Naar boven