Kennisgeving beoordeling noodzaak uitvoeren milieueffectrapportage voor Neste Netherlands B.V., Rijkswaterstaat

Waterwet

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft op 23 september 2022 een verzoek ontvangen om te beoordelen of er een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld voor de beoogde wijzigingen van de inrichting van Neste Netherlands B.V. en de daaruit voortkomende lozingen op Rijksoppervlaktewater. De inrichting is gelegen aan de Antarcticaweg 185, 3199 KA te Rotterdam-Maasvlakte.

Het verzoek betreft de wijziging van een installatie voor de verwijdering van afval, anders dan bedoeld onder D18.3, D18.6 of D18.7. Voor de aanvraag van een omgevingsvergunning is dit m.e.r.-beoordelingsbesluit noodzakelijk, volgens artikel 7.19 van de Wm, omdat de voorgenomen activiteit een omvang heeft van 2.877 ton per dag en dit boven de drempelwaarde van 50 ton per dag ligt.

Voor deze activiteit moet voor de daaruit voortkomende lozingen naar Rijksoppervlaktewater een vergunning op grond van de Waterwet worden aangevraagd bij de Minister van Infrastructuur en Waterstaat. Dit betekent ook dat de Minister van Infrastructuur en Waterstaat moet beoordelen of ten behoeve van de watervergunning een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft de voorgelegde informatie getoetst aan de Wet milieubeheer, met name aan artikel 7.17 en de Waterwet. Op basis daarvan heeft zij besloten dat het opstellen van een MER ten behoeve van de aanvraag om een watervergunning niet noodzakelijk is.

Ter Inzage

U kunt de aanmeldingsnotitie en het besluit van 3 mei 2023 tot en met 13 juni 2023 op werkdagen op de volgende plaats inzien:

Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, Laan op Zuid 453072 DB Rotterdam (Wilhelminahof). Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om de stukken fysiek in te zien, kan dat uitsluitend op afspraak. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Vergunningverlening (telefoon 06 501 971 34 0f 06 11 59 10 52). Daarnaast kunt u de stukken digitaal opvragen via de hierboven vermelde nummers, onder vermelding van zaaknummer RWSZ2022-00010367.

Opmerking

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit los van het voor te bereiden besluit belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningverlening van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, telefonisch bereikbaar onder de hierboven vermelde nummers.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, hoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid M. Runia

Naar boven