Kennisgeving besluit Mepavex Logistics B.V., Blankenweg 11, Bergen op Zoom, Rijkswaterstaat

Ontgrondingenwet

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

Bij besluit van 25 april 2023 is aan Mepavex Logistics B.V., Blankenweg 11 te Bergen op Zoom vergunning ingevolge de Ontgrondingenwet verleend voor het ontgronden van circa 38.800 m3 bodemmateriaal uit het Bergsche Diep, ter hoogte van Noordland 12-16 te Bergen op Zoom, in de gemeente Bergen op Zoom ten behoeve van de aanleg van Markiezaat Container Terminal (MCT).

Terinzagelegging

Vanaf 3 mei 2023 tot en met 13 juni 2023 wordt een ieder die dat wenst in de gelegenheid gesteld de aanvraag, het besluit en andere van belang zijnde stukken in te zien. Daartoe bestaan de volgende mogelijkheden:

  • 1. Op verzoek kan Rijkswaterstaat u de stukken per e-mail toezenden. Uw verzoek kunt u per e-mail sturen aan ZD-vergunningen@rws.nl.Daarnaast bestaat er bij Rijkswaterstaat de mogelijkheid, op voorafgaande afspraak, de stukken te komen inzien op het kantoor van Rijkswaterstaat Zee en Delta, Poelendaelesingel 18 te Middelburg op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur. Voor beide verzoeken kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling Vergunningverlening, telefoon: 088-7974600.

  • 2. De stukken liggen gedurende de openingstijden ter inzage bij de gemeente Bergen op Zoom, Jacob Obrechtlaan 4, 4611 AR Bergen op Zoom.

  • 3. De stukken liggen gedurende de openingstijden ter inzage bij de publieksbalaie van Provincie Noord-Brabant, Brabantlaan 1, 5216 TV ’s-Hertogenbosch.

Beroep en voorlopige voorziening

Tegen het besluit kan tot en met 13 juni 2023 beroep worden ingesteld door:

  • a. een ieder die een zienswijze heeft ingebracht op het ontwerp;

  • b. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp;

  • c. een ieder aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht op het ontwerp.

Het gemotiveerde beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, met tenminste een vermelding van de naam en het adres van de indiener, de dagtekening van het beroepschrift, een vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het kenmerk van het besluit.

Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het beroep de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan, indien tegen dit besluit beroep wordt ingesteld, gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht tot de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en kan worden gezonden aan het hierboven vermelde adres.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan men zich telefonisch wenden tot de afdeling Vergunningverlening: 088-7974600.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, Wnd. Afdelingshoofd van de afdelingen Vergunningverlening en Handhaving Rijkswaterstaat Zee en Delta E. Erdtsieck

Naar boven