Melding voorgenomen concentratie Glaspoort, TINC en Glasdraad, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer ACM/23/183189

Op 18 april 2023 heeft de Autoriteit Consument en Markt een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin staat dat:

Glaspoort B.V.(Glaspoort) en TINC N.V.(TINC) voornemens zijn om gezamenlijke zeggenschap te verkrijgen over Glasdraad B.V.(Glasdraad).

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Glaspoort is actief in het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van glasvezelnetwerken in medium dense areas en bedrijventerreinen. Glaspoort legt glasvezelnetwerken aan op basis van zogenaamde XGS-PON-technologie. Glaspoort biedt als zelfstandig aanbieder volgens een open wholesale model Wholesale Breedband Toegang (‘WBT’) tot haar netwerken.

  • TINC betreft een Belgische investeringsmaatschappij dat beursgenoteerd is aan de Euronext Brussel. TINC participeert in bedrijven die actief zijn in het realiseren en exploiteren van infrastructuur.

  • Glasdraad is actief in het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van Fiber-to-the-Home (FttH) netwerken in (onderbediende) buitengebieden (als in buiten de bebouwde kom) en kleine kernen in Nederland.

Wilt u reageren? Dat kan alleen als u belanghebbende bent. Uw reactie moet binnen zeven dagen na de publicatiedatum van deze mededeling, onder vermelding van zaaknummer ACM/23/183189 zijn ontvangen bij:

Autoriteit Consument en Markt

Directie Mededinging

Postbus 16326

2500 BH DEN HAAG

telefax: (070) 722 2355

Autoriteit Consument en Markt, voor deze, C. Wolfsen Teammanager Directie Mededinging

Naar boven