Besluit van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 12 april 2023, nr. 37733356, houdende wijziging van het Instellingsbesluit Tijdelijke adviescommissie regionaal investeringsfonds mbo 2019–2022 in verband met gewijzigde samenstelling van de beoordelingscommissie

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 20, eerste lid, van de Regeling regionaal investeringsfonds mbo 2019–2022;

Besluit:

ARTIKEL 1. WIJZIGING INSTELLINGSBESLUIT TIJDELIJKE ADVIESCOMMISSIE REGIONAAL INVESTERINGSFONDS MBO 2019–2022

Artikel 6 van het Instellingsbesluit Tijdelijke adviescommissie regionaal investeringsfonds mbo 2019–2022 wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel e vervalt, onder verlettering van de onderdelen f tot en met h tot e tot en met g.

2. Aan het slot van onderdeel f (nieuw) vervalt ‘en’.

3. Onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel g (nieuw) door een puntkomma, worden vier onderdelen toegevoegd, luidende:

  • h. mevrouw C.M.C. van Berkel te Rotterdam;

  • i. de heer P.W. van Amersfoort te Amsterdam;

  • j. de heer H.A. Lukken te Assen; en

  • k. de heer J.A.L.M. van Erp te ’s-Hertogenbosch.

Artikel 2. Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 mei 2023.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, R.H. Dijkgraaf

TOELICHTING

Algemeen

1. Inleiding

Met dit besluit wordt het Instellingsbesluit Tijdelijke adviescommissie regionaal investeringsfonds mbo 2019–2022 gewijzigd. De adviescommissie is belast met het beoordelen van de subsidieaanvragen, die op grond van de Regeling regionaal investeringsfonds mbo 2019–2022 kunnen worden ingediend. Het besluit heeft als doel om de aansluiting van het middelbaar beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt te verbeteren door duurzame publiek-private samenwerking te stimuleren. In de periode 2019 tot en met 2023 is hiervoor € 127 miljoen aan middelen beschikbaar gesteld door de Minister van OCW. Daarnaast brengen andere partijen (zoals het bedrijfsleven) op grond van de regeling cofinanciering in. Naast het beoordelen van de subsidieaanvragen heeft de commissie ook als taak om halverwege de looptijd van projecten een tussentijdse beoordeling uit te voeren. Het aantal tussentijdse beoordelingen zal de komende tijd toenemen. Met dit besluit wordt daarom een aantal nieuwe commissieleden benoemd. Daarnaast wordt één lid van de adviescommissie uit het instellingsbesluit geschrapt, omdat dit lid daartoe heeft verzocht. Met de benoeming van de leden is de adviescommissie weer op volle sterkte en wordt gezorgd voor behoud van expertise en continuïteit in de advisering van de commissie.

2. Financiële gevolgen

Er zijn geen financiële gevolgen. Het regionaal investeringsfonds staat structureel op de begroting van het Ministerie van OCW. Voor het kalenderjaar 2023 is er € 27 miljoen beschikbaar voor de projecten. Met de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I), de Tijdelijke adviescommissie regionaal investeringsfonds mbo en het Platform Talent voor Techniek zijn afspraken gemaakt over de continuering van hun rollen en de daarbij behorende financiering.

3. Uitvoerbaarheid

Dit besluit wordt uitgevoerd door DUS-I. Deze wijziging bevat geen inhoudelijke wijzigingen en DUS-I acht derhalve dat dit besluit uitvoerbaar is.

4. Regeldruk en administratieve lasten

Dit besluit heeft geen gevolgen voor de regeldruk en de administratieve lasten, omdat er geen inhoudelijke wijzigingen worden aangebracht.

5. Inwerkingtreding

Dit besluit zal met ingang van 1 mei 2023 in werking treden.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, R.H. Dijkgraaf

Naar boven