Besluit kennisgeving besluit verlenging winningsvergunning aardwarmte Den Haag, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Kenmerk: PDGGO-TDO/V-40176

Procesverloop:

  • Haagse Aardwarmte Leyweg B.V. en Aardyn B.V. (hierna: vergunninghouder) zijn houder van de bij beschikking van 15 april 2020 door de toenmalige Minister van Economische Zaken en Klimaat (hierna: EZK) verleende winningsvergunning aardwarmte voor het gebied genaamd Den Haag, met kenmerk DGKE-WO/V-39 (Staatscourant 2020, nr. 22460);

  • de winningsvergunning aardwarmte Den Haag is geldig tot 28 mei 2023;

  • per bericht ontvangen op 20 februari 2023 heeft de vergunninghouder een aanvraag ingediend bij de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (hierna: de staatssecretaris) om de geldigheidsduur van de winningsvergunning aardwarmte Den Haag te verlengen.

Gelet op:

Artikel 18, derde en vijfde lid van de Mijnbouwwet alsmede het tijdelijk beleidskader geothermie met kenmerk DGKE/19265357.

Besluit

De tekst van artikel 4 van het besluit van 15 april 2020 met kenmerk DGKE-WO/V-39 wordt vervangen door de volgende tekst: De vergunning geldt vanaf het tijdstip waarop zij in werking is getreden tot 28 mei 2024.

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beschikking is bekendgemaakt.

Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van deze beschikking wordt mededeling gedaan door plaatsing in de Staatscourant.

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, namens deze, K.L. Hansma Directeur Transitie Diepe Ondergrond

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen 6 weken, na de dag waar op dit besluit is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven