Besluit van de Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening van 24 maart 2023, nr. 2023-0000010656, tot wijziging van het Mandaatbesluit RVO Regelingen Wonen en Bouwen in verband met de uitvoering van de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars en de Regeling met betrekking tot de verstrekking van een specifieke uitkering aan gemeenten ten behoeve van de verduurzaming van slecht geïsoleerde woningen van eigenaar-bewoners en woningen van verenigingen van eigenaars, woonverenigingen en wooncoöperaties in het kader van het Nationaal Isolatieprogramma

De Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening,

Gelet op de artikelen 10:3, 10:4, eerste lid en 10:9, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht;

Gezien de schriftelijke instemming van de algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat van 28 februari 2023, kenmerk MD202316INSTAC;

BESLUIT:

ARTIKEL I

Het Mandaatbesluit RVO Regelingen Wonen en Bouwen als volgt te wijzigen:

A

In Bijlage 1 van het Mandaatbesluit RVO Regelingen Wonen en Bouwen wordt onder vervanging van de punt door een puntkomma aan het slot van het laatste onderdeel de volgende regeling toegevoegd, luidende:

  • Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars.

B

In Bijlage 1 van het Mandaatbesluit RVO Regelingen Wonen en Bouwen wordt onder vervanging van de punt door een puntkomma aan het slot van het laatste onderdeel de volgende regeling toegevoegd, luidende:

  • Regeling met betrekking tot de verstrekking van een specifieke uitkering aan gemeenten ten behoeve van de verduurzaming van slecht geïsoleerde woningen van eigenaar-bewoners en woningen van verenigingen van eigenaars, woonverenigingen en wooncoöperaties in het kader van het Nationaal Isolatieprogramma.

ARTIKEL II

Onderdeel A treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2023.

Onderdeel B treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 maart 2023.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke ordening, H.M. de Jonge

TOELICHTING

Algemeen

Dit besluit wijzigt het Mandaatbesluit RVO Regelingen Wonen en Bouwen ten behoeve van de uitvoering van de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars en de Regeling met betrekking tot de verstrekking van een specifieke uitkering aan gemeenten ten behoeve van de verduurzaming van slecht geïsoleerde woningen van eigenaar-bewoners en woningen van verenigingen van eigenaars, woonverenigingen en wooncoöperaties in het kader van het Nationaal Isolatieprogramma.

Artikelsgewijs

Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE)

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (hierna: RVO) gaat de SVVE uitvoeren. Met deze wijziging van het Mandaatbesluit RVO Regelingen Wonen en Bouwen wordt het daartoe benodigde mandaat verstrekt aan de algemeen directeur RVO.

Dit betekent onder meer dat RVO de subsidieaanvragen van de SVVE verzamelt via het door RVO opgestelde aanvraagformulier, de aanvragen beoordeelt en besluiten neemt over het verlenen en vaststellen van de subsidies.

Regeling met betrekking tot de verstrekking van een specifieke uitkering aan gemeenten ten behoeve van de verduurzaming van slecht geïsoleerde woningen van eigenaar-bewoners en woningen van verenigingen van eigenaars, woonverenigingen en wooncoöperaties in het kader van het Nationaal Isolatieprogramma

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (hierna: RVO) gaat deze regeling uitvoeren. Met deze wijziging van het Mandaatbesluit RVO Regelingen Wonen en Bouwen wordt het daartoe benodigde mandaat verstrekt aan de algemeen directeur RVO.

Dit betekent onder meer dat RVO de aanvragen van gemeenten verzamelt via het door RVO opgestelde aanvraagformulier, de aanvragen beoordeelt en besluiten neemt over het verlenen en vaststellen van de specifieke uitkeringen.

De Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke ordening, H.M. de Jonge

Naar boven