Besluit instemming ontheffingsverzoek meerdere offshore putten, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat op 10 februari 2023 de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. te Harlingen een verzoek tot ontheffing voor de verplichting tot het indienen van een verwijderingsplan en de verplichting tot het verwijderen van een mijnbouwwerk heeft ingediend voor 17 putten. Deze putten zijn in de Noordzee gelegen en horen bij nog in productie zijnde platforms. De ontheffing is aangevraagd voor de duur van vijf jaar. De putnamen en verdere informatie is te vinden op www.mijnbouwvergunningen.nl/buitenwerkingstelling.

Vóór 1 januari 2028 moet voor alle putten een verwijderingsplan te worden ingediend bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Het besluit is ter inzage op de website: www.mijnbouwvergunningen.nl/buitenwerkingstelling. Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

Voor nadere inlichtingen kunt een e-mail sturen naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding van het nummer MLD-36022.

Naar boven