Besluit “onttrekking van de weg tussen de Hoofdstraat 50-50A/52-52A en De Bogaert aan het openbaar verkeer”

Logo Loon op Zand

De gemeenteraad van Loon op Zand besluit op grond van artikel 9 lid 1 jo. artikel 11 lid 1 van de Wegenwet de weg tussen de Hoofdstraat 50-50A/52-52A en De Bogaert te onttrekken aan het openbaar verkeer gezien er tegen het ontwerpbesluit geen zienswijzen naar voren zijn gebracht.

Besluit inzien

U kunt het besluit inzien. Dit geldt ook voor de stukken die daarbij horen. U kunt dit doen vanaf donderdag 6 april 2022 tot en met woensdag 18 mei 2022 in het gemeentehuis “Het Klavier”, Anton Pieckplein 1 te Kaatsheuvel. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 0416-289111 of bij de receptie in Het Klavier.

Beroep

Tegen dit besluit kan binnen zes weken na de eerste dag van ter inzagelegging beroep worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zienswijzen in te brengen.

Op grond van artikel 1:2 lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht bent u belanghebbende als u belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken. Hiervoor moet u voldoen aan de volgende vijf (OPERA-)criteria:

 

  • 1.

    Objectief bepaalbaar belang: u mag niet enkel een subjectief belang hebben.

  • 2.

    Persoonlijk belang: u moet zich voldoende kunnen onderscheiden van willekeurige anderen.

  • 3.

    Eigen belang: u moet opkomen voor het belang van uzelf en niet dat van een ander.

  • 4.

    Rechtstreeks belang: er mag in beginsel geen sprake zijn van een afgeleid belang (bijvoorbeeld op grond van een contractuele relatie), tenzij het gaat om een tegengesteld belang.

  • 5.

    Actueel belang: uw belang mag niet enkel zijn gebaseerd op toekomstige of onzekere gebeurtenissen.

De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken.

Het beroepschrift dient u in tweevoud in bij de Rechtbank Zeeland-West Brabant, locatie Breda, (Postbus 90006, 4800 PA Breda). U kunt het beroepschrift ook digitaal indienen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD of eHerkening). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Tegen de beslissing van de rechter kunt u eventueel nog beroep instellen bij de Raad van State. Ieder die beroep instelt kan vragen zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Naar boven