Besluit van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 23 maart 2022, nr. WJZ/ 22000526, houdende wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2019 in verband met de benoeming van een Minister voor Klimaat en Energie

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, handelende in overeenstemming met de Minister voor Klimaat en Energie;

Gelet op de artikelen 10:3 en 10:12 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie, bedrijfsvoering en informatiesystemen rijksdienst 2011;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2019 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 3 komt te luiden:

Artikel 3

Het in dit besluit ten aanzien van de Minister bepaalde is van overeenkomstige toepassing voor de Minister voor Klimaat en Energie en voor de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.

B

In artikel 17, eerste en tweede lid, en artikel 29, eerste en tweede lid, wordt ‘Minister/Staatssecretaris’ vervangen door ‘Minister’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 10 januari 2022.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 23 maart 2022

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, M.A.M. Adriaansens

TOELICHTING

In dit besluit tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2019 (hierna: het mandaatbesluit) wordt geregeld dat het mandaatbesluit ook geldig is voor bevoegdheden die vanwege de Minister voor Klimaat en Energie worden uitgevoerd.

De nieuwe formulering van artikel 3 brengt met zich dat latere wijzigingen van het mandaatbesluit vanwege de Minister van Economische Zaken en Klimaat eveneens betrekking hebben op de bevoegdheden van de Minister voor Klimaat en Energie.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, M.A.M. Adriaansens

Naar boven