Besluit van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 31 maart 2022, nr. WJZ/ 22050244, houdende de verlening van mandaat aan het Samenwerkingsverband Noord-Nederland en de intrekking van enkele besluiten

De Minister van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gezien de schriftelijke instemming van het dagelijks bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland;

Besluit:

Artikel 1

  • 1. Aan het dagelijks bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland wordt mandaat, volmacht en machtiging verleend voor het nemen van besluiten, het verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen en het verrichten van feitelijke handelingen die verband houden met de subsidieverstrekking op grond van:

    • a. de Regeling waardevermeerdering woningen gaswinning Groningenveld;

    • b. de Regeling verduurzaming, onderhoud en gebouwverbetering Groningen.

  • 2. Aan het dagelijks bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland wordt mandaat, volmacht en machtiging verleend voor het nemen van besluiten, het verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen en het verrichten van feitelijke handelingen die verband houden met het verstrekken van tegemoetkomingen op grond van de Beleidsregel tegemoetkoming huurders van gereguleerde woningen van particuliere verhuurders in het aardbevingsgebied Groningen.

Artikel 2

Aan het dagelijks bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland wordt tevens mandaat en machtiging verleend voor het behandelen van bezwaar- en beroepschriften gericht tegen besluiten als bedoeld in artikel 1, waaronder het nemen van beslissingen op bezwaarschriften voor zover het besluit waartegen het bezwaar zich richt niet door hem in mandaat is genomen, en het instellen van hoger beroep.

Artikel 3

In het geval de Minister van Economische Zaken en Klimaat een mededeling doet aan het dagelijks bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland dat een aangelegenheid als bedoeld in artikel 1, eerste lid, door hem zal worden behandeld, wordt ten aanzien van die aangelegenheid mandaat, volmacht en machtiging verleend aan de Nationaal Coördinator Groningen van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Artikel 4

  • 1. Het dagelijks bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland kan voor de in de artikelen 1 en 2 bedoelde aangelegenheden ondermandaat, volmacht en machtiging verlenen aan de functionarissen werkzaam bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland.

  • 2. Het verlenen van ondermandaat, volmacht en machtiging alsmede wijziging daarvan, geschiedt schriftelijk en wat de formulering betreft in overeenstemming met de directeur Wetgeving en Juridische Zaken van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

  • 3. Een afschrift van besluiten inzake ondermandaat, volmacht en machtiging als bedoeld in het tweede lid wordt gezonden aan de secretaris-generaal en de directeur Wetgeving en Juridische Zaken van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en aan degenen aan wie krachtens het besluit ondermandaat is verleend.

Artikel 5

De volgende besluiten worden ingetrokken:

  • a. Besluit mandaat, volmacht en machtiging SNN inzake subsidieverstrekking Regeling waardevermeerdering woningen gaswinning Groningenveld;

  • b. Besluit mandaat, volmacht en machtiging BZK aan Samenwerkingsverband Noord-Nederland in het kader van de subsidieregeling verduurzaming, onderhoud en gebouwverbetering Groningen;

  • c. Besluit mandaat, volmacht en machtiging SNN inzake subsidieverstrekking Regeling energiebesparing woningen bouwkundig versterkingsprogramma Groningenveld.

Artikel 6

  • 1. Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 april 2022.

  • 2. Indien de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 31 maart 2022, treedt het in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, en werkt het terug tot en met 1 april 2022.

Artikel 7

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit mandaat, volmacht en machtiging SNN inzake de schadeafhandeling en versterking in het Groningenveld.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 31 maart 2022

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, M.A.M. Adriaansens

Naar boven