Handhavingsrapportage Schiphol 2021, Inspectie Leefomgeving en Transport

De inspecteur-generaal van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat de handhavingsrapportage Luchthaven Schiphol over het gebruiksjaar 2021 aangeboden. Dit in overeenstemming met artikel 8.29 van de Wet luchtvaart.

In deze rapportage doet hij verslag van de veiligheids- en milieuaspecten van het luchthavenluchtverkeer over de periode 1 november 2020 tot en met 31 oktober 2021. Deze veiligheids- en milieuaspecten zijn vastgelegd in de Wet luchtvaart, het Luchthavenindelingsbesluit en het Luchthavenverkeerbesluit Schiphol. De handhavingsrapportage bevat onder andere een beschrijving van de ontwikkeling van de geluidbelasting in handhavingspunten, de wijze van gegevensverstrekking door de exploitant van de luchthaven en de resultaten van het toezicht op de naleving van de regels voor het gebruik van de luchthaven en het gebruik van het luchtruim.

Waar kunt u de handhavingsrapportage inzien?

De handhavingsrapportage is onderdeel van de Staat van Schiphol 2021. Deze publicatie is beschikbaar op www.ilent.nl

Als u vragen heeft over de handhavingsrapportage of over de hieraan ten grondslag liggende gegevens als bedoeld in artikel 8.29 van de Wet luchtvaart, kunt u tussen 23 maart en 4 mei 2022 contact opnemen met het ILT-loket van de Inspectie Leefomgeving en Transport, bereikbaar via telefoonnummer 088-4890000 of via het vragenformulier dat u kunt invullen op www.ilent.nl.

Naar boven