Kennisgeving projectplan Waterwet ‘Uiterwaard Lekdijk Salmsteke’ en watervergunning aan Recreatieschap Stichtse groenlanden, Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten om:

  • een watervergunning te verlenen aan Recreatieschap De Stichtse Groenlanden voor het maken en behouden van een zwemplas met inrichting, een pleisterplaats, een fietspad en een boothelling aan de rechteroever van de Lek nabij kmr 962.000 in de gemeente Lopik.

  • het projectplan Waterwet ‘Uiterwaard Lekdijk, Salmsteke’ vast te stellen voor het realiseren van een KRW-geul, kleiputten en moeras in dijkvoetzone in Salmsteke Uiterwaard.

Het projectplan op grond van artikel 5.4, lid 1 van de Waterwet is genoemd in de bijlage bij art. 1.1. van de Crisis- en herstelwet, zodat de bepalingen in hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet hierop van toepassing zijn.

Inhoudelijk zijn de watervergunning en het projectplan Waterwet ‘Uiterwaard Lekdijk, Salmsteke’ ongewijzigd ten opzichte van de ontwerp besluiten.

Terinzagelegging

De besluiten met bijbehorende stukken liggen van 24 maart 2022 tot en met 4 mei 2022 ter inzage bij:

  • RWS Rijkswaterstaat Oost-Nederland: Eusebiusbuitensingel 66, Arnhem. U kunt contact opnemen met afdeling Vergunningverlening via het e-mailadres on-vergunningen@rws.nl om de stukken fysiek in te zien;

  • HDSR Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden: Poldermolen 2 Houten, elke werkdag van 9.00 – 17.00 uur. Hiervoor moet u eerst een afspraak maken via telefoonnummer 030-634 57 91;

  • gemeente Lopik: gemeentehuis te Lopik, Raadhuisplein 1 Lopik. Hiervoor dient u een afspraak te maken met één van de medewerkers van het team RO via het algemene telefoonnummer 0348-55 99 55.

U kunt de besluiten en de daarbij behorende stukken digitaal raadplegen via https://www.hdsr.nl/buurt/sterke-lekdijk/salmsteke/

Beroep

Tegen de bovengenoemde besluiten kan gedurende voornoemde termijn beroep bij de rechtbank afdeling Bestuursrecht worden ingesteld. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien tegen het besluit beroep is ingesteld en als onverwijlde spoed dat vereist kan de indiener van het beroep een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het beroepschrift zijn woonplaats heeft of gevestigd is.

Van de indiener van het beroepschrift/verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. Omtrent vragen over de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, dient u contact op te nemen met het secretariaat van de voornoemde rechtbank. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Milieueffectrapportage

Het Milieueffectrapport is mede gekoppeld aan het projectplan Uiterwaard. Het Milieueffectrapport is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, dit betekent dat er geen zelfstandig beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van de voor te bereiden besluiten (projectplan en uitvoeringsbesluiten) rechtstreeks in hun belang worden getroffen.

Bestemmingsplan

Tegelijk met het projectplan Waterwet ‘Uiterwaard Lekdijk, Salmsteke’ en de watervergunning wordt ook het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Uiterwaard Salmsteke ter inzage gelegd. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, inclusief alle bijlagen, kunt u inzien via ruimtelijkeplannen.nl.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat Oost-Nederland via het e-mailadres on-vergunningen@rws.nl.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, Afdelingshoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Oost-Nederland, M. Witte

Naar boven